• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne, hvala: Samo jednom se pravi greška od 100+ miliona evra!

Autor Milutin Vujičić

Trebalo je da bude pojačanje, ali...

 Kutinjo-ne-ostaje-u-Bajernu-vraca-se-u-Barselonu Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/Alex Caparros

Oduševljeno su u Bajernu prošlog ljeta predstavili Filipea Kutinja (27) i nadali su se da će Brazilac biti fudbaler koji će promijeniti "DNK" veznog reda Nike Kovača, ali brzo se ispostavilo da će jedan, pa drugi postati bivši u Minhenu.

Kovač je jesenas dobio otkaz, potom je stigao Hansi Flik, a u planovima talentovanog njemačkog trenera nema mjesta za Filipea Kutinja, prosto se nije pokazao, a ni zalagao.

Možda će vas zanimati

Zbog svega toga Bajern je odlučio da "preskoči" opciju da otkupi ugovor Brazilca.

Prvi čov.ek kluba Karl-Hajnc Rumenige objasnio je da je period za aktivaciju klauzule prošao i da u Bajernu sv.esno nisu žel.eli da uplate novac Barseloni, prije svega jer se radi o sumi od 120 miliona evra koja je trenutno problematična i zbog finansijske krize koja će uslijediti u fudbalu.

"Sada ćemo pažljivo planirati tim za narednu sezonu, a vidjećemo da li Kutinjo ima ulogu i dalje u timu", pomalo iz sažaljenja je rekao Rumenige za "Der Spiegel".

Kutinjo je stigao za 8,5 miliona evra na pozajmicu iz Barselone i ponovo je "bacio" godinu dana karijere pošto nije napredovao ni u jednom segmentu, a niti se "skrasio" u novom timu, iako njegova statistika nije loša...

Postigao je devet golova i imao osam asistencija u 32 meča, ali igrački nije djelovalo "prirodno" gledati ga u Bajernu, više je podsjećao na fubalera iz Barselone, a manje onog iz Liverpula.

Zbog toga Bajern planira da novac predviđen za Kutinja potroši na druge igrače, a za sada se najviše spominje dolazak Liroja Sanea iz Mančester sitija, odnosno Kaija Haverca iz Leverkuzena, ali pitanje je da li će na "Alijanc areni" imati novca za obojicu ovog ljeta.

Što se tiče Barselone, oni će teško povratiti 145 miliona evra koje su dali za Kutinja u zimu 2018. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC