• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zove se Lazar, ima 18 godina - i žele ga brojni velikani!

Autor mondo.ba

Pred Lazarom Samardžićem je sjajna budućnost

 Lazar Samardžić debi Herta želja brojnih velikana Izvor: Ian MacNicol/Getty Images Europe

Mladi ofazivni vezista Lazar Samardžić dugo će pamtiti 22. maj 2020. godine.

Prije dva dana, fudbaler rođen u Berlinu, u februaru 2002. godine u Berlinu debitovao je za Hertu, klub iz rodnog grada, i to u gradskom derbiju, a trener Bruno Labadija mu je povjerenje ukazao za posljednjih devet minuta.

Možda će vas zanimati

Biće, naravno, Lazarova minutaža u narednom periodu sve veća i veća jer je riječ o, zaista, ogromnom talentu, za koji se otimaju dva fudbalska saveza – srpski i njemački, ali koliko će dugo Herta uspjeti da ga zadrži u svojim redovima – u ovom trenutku je teško reći.

Naime, prema navodima italijanskog Skaj sporta, sjajan učinak Lazara Samardžića u mečevima za omladinske selekcije kluba sa berlinskog Olimpijskog stadiona nije imunima ostavio brojne evropske velikane, koji su se već dali u akciju!

Šest mjeseci je Lazar Samardžić pauzirao tokom 2018. godine zbog povrede koljena, ali ga taj peh nije spriječio da u prošloj takmičarskoj sezoni postigne čak 40 golova za kadetsku ekipu Herte.

Sjajan niz nastavio je i u starijoj selekciji, jer je u ovoj sezoni na 16 utakmica za juniorsku ekipu "plavo-bijelih" uknjižio 14 golova, uz devet asistencija, što je dovoljno da se u brojnim klubovima širom Evrope otvori sveska u koju se zapisuju imena svih onih koji će u budućnosti obilježiti igru na zelenom terenu.

A do sada su, prema navodima pomenutog medija, u red stali rivali iz Primere Barselona i Atletiko Madrid, te suparnici iz Serije A Juventus i Milan, čiji skauti su za sad najaktivniji kad je u pitanju praćenje Samardžića, koji je, ujedno, i kapiten U-19 reprezentacije Njemačke.

Vjeruju, međutim, u Fudbalskom savezu Srbije da to ništa ne znači, odnosno da Lazar Samardžić neće, "po automatizmu", zaigrati i za najjaču selekciju "pancera". U srpskoj kući fudbala uzdaju se u porijeklo, nadajući se da se neće, prije svega, ponoviti slučaj "Marko Arnautović"...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC