• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treba li Crvenoj zvezdi još jedan golman?

Autor Jovan Terzić

Crveno-bijeli navodno zainteresovani za istog čuvara mreže kao i "vječiti rival". Ali, da li im je on zaista potreban?

 Boris Radunović golman transfer Crvena zvezda Partizan Izvor: MN PRESS

Od dolaska u Crvenu zvezdu leta 2017, Milan Borjan je neprikosnoven među stativama, međutim, postoje indicije da se to uskoro promijeni.

Sjajni čuvar mreže mogao bi da napusti klub i prije isteka ugovora (još tri godine), ukoliko dobije ponudu zbog koje bi crveno-bijelima tražio rastanak.

Možda će vas zanimati

Fantastičnim partijama tokom tri sezone doneo je Zvezdinim navijačima mnogo radosti, a kako su mu 32 godine, na "Marakani" mu ne bi pravili problem da ostvari posljednji unosan ugovor u karijeri.

Svjesni da bi Borjanu mogao da stigne poziv iz inostranstva, prije svega Sjedinjenih Američkih Država ili Azije, crveno-bijeli već razmišljaju o zameni. Navodno je u pitanju reprezentativac iz redova Atalante, na pozajmici u Veroni - Boris Radunović, za kog Sportski žurnal piše da ga želi i Partizan.

Međutim, ima li potrebe za tim?

Dosadašnja "prva rezerva" bio je Zoran Popović kom na kraju sezone ističe ugovor, a od zimus ima usmeni dogovor sa Levskim.

Bugarski klub je, ipak, trenutno u teškoj finansijkoj situaciji i veliko je pitanje hoće li poštovati taj dogovor. Ukoliko ne, Zvezda bi mogla da produži saradnju sa 31-godišnjim čuvarom mreže, koji je više puta od dolaska iz norveškog Bodo Glimta (prije dvije godine) pokazao kao adekvatna zamjena.

Ako Borjan ode, njegov ostanak bio bi sasvim logično rješenje.

Od odlaska Dušana Gašića sa Vladanom Milojevićem u Saudijsku Arabiju, sa Zvezdinim golmanima u prvom timu radio je Bojan Jorgačević, a prije nekoliko dana je stigao Italijan Pjerluiđi Brivio.

Ukoliko bi Popović ostao pri prvobitnoj odluci, za "jedinicu" bi se tokom ljeta - u slučaju da ne bude dolazaka - nadmetali Nikola Vasiljević, Aleksandar Stanković, Miloš Čupić i Andrija Katić.

Prvi je zimus vraćen na pozajmicu Radniku iz Surdulice, drugi je proslijeđen Napretku, treći je iz omladinskog pogona prešao u filijalu Grafičar, a četvrtog je Dejan Stanković tokom pauze zbog korona virusa prekomandovao iz omladinaca u prvi tim i neće biti iznenađenje ako dobije šansu u nekoj od utakmica do kraja ove (skraćene) sezone. 

Podsjetimo, Vasiljević je iz Radnika stigao kao reprezentativac, Stanković je odmalena na "Marakani", a Čupić i Katić potencijali o kojima se odavno priča. Nema sumnje da sva četvorica zaslužuju priliku, samo je pitanje da li je Dejan Stanković spreman da nekome od njih ukaže povjerenje kroz evropske kvalifikacije, jer je činjenica da im nedostaje iskustva. 

Vjerovatno je to i osnovni razlog zašto se razmišlja o 24-godišnjem Radunoviću, koji doduše i sam nije previše branio od odlaska iz Rada u Atalantu 2015. Iza sebe ima "pune" sezone u Avelinu i Salernitani, ali je zatim bio rezerva u Kremonezeu, pa Veroni.

Šta vi mislite... 

Anketa

Da li je Zvezdi potreban još jedan golman?

  • DA

    50% (1)

  • NE

    50% (1)

Da li je Zvezdi potreban još jedan golman?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC