• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemačkom sportu potrebno 1.000.000.000€ pomoći

Autori mondo.rs Autori Tanjug

"Ako država ne podrži profesionalni sport i lige, sva ova takmičenja više neće postojati u oblicima koje poznajemo", navodi član sportske komisije nemačkog parlamenta.

 Nemačkom sportu potrebno 1.000.000.000€ pomoći Izvor: JÖRG SCHÜLER/BONGARTS, Guliver

Korona virus pravi ozbiljne probleme nemačkom sportu.

Tamošnjim sportskim klubovima potrebno je oko 1.000.000.000 evra pomoći kako bi preživeli posle pandemije korona virusa, objavio je Nemački olimpijski komitet (DOSB).

Možda će vas zanimati

DOSB je do tog iznosa došao iz nedavnog istraživanja štete u svojih 100 organizacija članica, a predsednik DOSB-a Alfons Herman je u izlaganju sportskoj komisiji nemačkog parlamenta naglasio kako 90.000 klubova u zemlji potrebno oko 12.000 evra kako bi preživeli krizu uzrokovanu pandemijom Covida-19.

Istovremeno, krovnim sportskim savezima u zemlji potrebno je oko 235.000.000 evropskih novčanica dodatne pomoći za pokrivanje deficita zbog otkazanih utakmica i događaja.

Na pomoć države računa i 255 klubova prve i druge lige u rukometu, košarci, hokeju i odbojci, rekao je Frank Štofel iz sportske komisije nemačkog parlamenta.

"Ako država ne podrži profesionalni sport i lige, sva ova takmičenja više neće postojati u oblicima koje poznajemo", dodao je Štofel, naglasivši da bi mnogi klubovi mogli propasti ili proglasiti bankrot.

Od glavnih takmičenja u Nemačkoj se održava samo fudbalsko prvenstvo, dok je nastup u većini drugih profesionalnih sportskih liga odložen ili otkazan.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC