• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klubovi izglasali, IO FSS sve prihvatio!

Autor Dušan Ninković

Mnogo novih pravila nas očekuje u srpskom fudbalu.

 Izvrsni-odbor-FSS-prihvatanje-odluka-pet-izmena-20-timova-u-Superligi-18-timova-u-Prvoj-ligi-Srbije Izvor: MN PRESS

Sve ono za šta su se srpski klubovi zalagali prethodnih dana, dobilo je potvrdu. Nakon što su izglasane promjene određenih pravila za narednu sezonu, to je morao da ''aminuje'' Izvršni odbor FSS. I to se desilo, danas.

Sjednica koja se u Staroj Pazovi, u ''Kući fudbala'', održala danas od 12 časova, donijela je potvrdu svih ranije predloženih izmjena.

Možda će vas zanimati

Tako ćemo u narednoj sezoni Superlige gledati 20 timova, koji će igrati u dvokružnom sistemu, dok će Prva liga Srbije, drugi rang takmičenja, imati 18 klubova. To su velika proširenja koja su nam još ranije nametnula jedno pitanje.

Znamo da ispadanja iz elite neće biti, a nju će dopuniti četiri tima iz drugog ranga takmičenja. Učesnici Prve lige Srbije za narednu sezonu su tek donekle poznati, pošto će neka mjesta ostati upražnjena i nakon završetka sezone.

Srbija je usvojila prijedloge, pa će domaći klubovi do kraja sezone moći da koriste po pet izmjena, i to u tri termina tokom meča. Ovo pravilo bi možda moglo da pruži šansu nekim mlađim igračima.

Od narednog prvenstva, svi članovi elite će morati meč da počnu sa dva igrača koji imaju manje od 21 godine. Ne samo to, ti dječaci će morati da igraju barem do poluvremena.

Klupe za rezerviste će u novoj sezoni Superlige biti veće nego danas. Od jeseni će na njima moći da se nađe čak 11 fudbalera, što je trend koji su uspostavili Italijani. Tako će treneri domaćih klubova imati daleko veći izbor kada budu riješili da mijenjaju nešto u igri svog tima.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC