• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gasperini bio zaražen koronom prije revanša Valensija - Atalanta

Trener Atalante potvrdio da je prebolio korona virus i da je bio bolestan tokom revanša sa Valensijom u Španiji.

 Gasperini bio zaražen koronom prije revanša Valensija  - Atalanta Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Bergamo je bio jedan od epicentara pandemije u Italiji, a mnogi stručnjaci smatraju da je upravo utakmica osmine finala Lige šampiona, koja je igrana 19. februara na San Siru, bila jedan od glavnih uzroka brzog širenja koron

Naime, tada je u Milano doputovalo 40.000 navijača iz Bergama, a nakon toga su proslavili istorijsku pobjedu rezultatom 4:1. Atalanta je slavila i u revanšu igranom 10. marta u Španiji rezultatom 4:3 i plasirala se u četvrtfinale.

Možda će vas zanimati

 Uprkos alarmantnoj situaciji zbog širenja korona virusa UEFA nije željela da otkaže revanš u Valensiji, a Gasperini je rekao da je tada već bio bolestan.

"Osjetio sam da sam bolestan dan prije utakmice u Valensiji, a poslijepodne na dan utakmice sam se osjećao još gore", rekao je Gasperini za "Gazeta delo Sport" i nastavio:

"Ako pogledate slike, nisam dobro izgledao na klupi. To je bilo 10. marta. Dvije noći nakon toga nisam dobro spavao. Nisam imao groznicu, ali sam se osjećao kao da jesam. Svake dvije minute, prolazila su kola hitne pomoći, jer je bolnica blizu terena za trening. Zvučalo je kao ratna zona. Noću bih pomislio, šta će mi se dogoditi ako odem u tu bolnicu? Ne mogu sada ići, imam još puno toga za napraviti".

Gasperini je kazao da se brzo oporavio bez pregleda u bolnici i da nije znao da je bio zaražen korona virusom do prije deset dana kada je cijeli tim Atalante testiran.

 "Onda sam u subotu, 14. marta, odradio najteži trening u posljednjih nekoliko godina. Sat vremena na traci za trčanje plus deset kilometara trčanja. Osjećao sam se snažno, divno. U trening kampu u Zingoniji ostao sam tri sedmice. Kada sam se vratio kući u Torino, poštovao sam socijalnu distancu sa suprugom i djecom", otkrio je Gasperini.

Italija je jedna od zemalja svijeta koja je najpogođenija pandemijom novog koronavirusa. U toj zemlji je potvrđeno više od 230.000 slučajeva oboljenja od korona virusa, dok je od posljedica preminulo 33.340 ljudi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC