• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona se grčevito bori za opstanak!

Autor Nikola Janković

Do korone, ekipa iz Kjelcea nije imala pobjedu u 2020. U posljednjoj utakmici prije pandemije i prvoj poslije - šest bodova.

 Korona-Kjelce-se-bori-za-opstanak-u-Ekstraklasi-2019-20-Poljska-liga-rezultati-strijelci-i-tabela Izvor: fansceneeu.com

Jedna, ali kardinalna greška golmana Leha, Mikija van der Harta, bila je dovoljna Legiji u subotu na praznom "Miejskom" da osvoji tri dragocjena boda u prvom post-pandemijskom kolu poljske Ekstraklase - koja za razliku od srpske Superlige nije skraćena za kompletnu plej-of i plej-aut fazu.

Holanđanin se u 17. minutu zatrčao da izboksuje loptu pri jednom centaršutu sa desne strane i zakasnio taman toliko, da se lopta od temena Tomasa Pekarta odbila u vis i "polako" završila u nebranjenoj mreži. Ispostavilo se potom da je prekaljeni napadač iz Češke nehotice, okrenut leđima golu, zapravo riješio derbi utakmicu 27. kola i zadržao klub iz Varšave na osam bodova prednosti u odnosu na branioca titule.

Legija je ispraćena na pauzu zbog korona virusa neprijatnim porazom kod kuće od Pjasta (1:2), kluba koji je prošle godine senzacionalno osvojio prvu titulu u istoriji, a koji sada ima još deset rundi "fore" da nadoknadi zaostatak.

Deset rundi "fore" da izbori opstanak, od čega sedam u plej-aut grupi, ostalo je i fudbalerima Korone, koji su danas u matine terminu nastavili tamo gdje su stali početkom marta pred koronom.

U posljednjoj utakmici pred pauzu savladali su "fenjeraša" LSK Lođ rezultatom 1:0 i praktično ga vratili u drugu ligu. U prvoj utakmici poslije pauze rano su primili gol, pa deklasirali direktnog rivala u borbi za opstanak, Vislu u sred Ploka - 1:4.

Najveći uspjesi Korone u istoriji su tri plasmana na peto mjesto u ligi, posljednji 2017. godine i jedno finale Kupa (2007), a najveći neuspjeh izbacivanje u drugu ligu u sezoni 2007/08 zbog korupcije i nesportskih radnji njenih čelnika.

Goleadu je otvorio kapiten žuto-crvenih i nekadašnji fudbaler Sarajeva, Adnan Kovačević,a dovršili rezervisti trenera Maćeja Bartošeka, tako da Koronu od prvog iznad crte - takođe Vislu, ali iz Lođa - sada dijele samo dva boda!

Korona u pet utakmica do pojave korona virusa nije imala pobjedu, od tada - dva od dva.

Od ove sezone, tri tima direktno ispadaju iz Ekstraklase, lige koja će 19. juna dočekati prve navijače na tribinama. Kompletna plej-of i plej-aut faza takmičenja biće odigrana sa 25 odsto popunjenih mesta na stadionima kapaciteta od 5.700 (LSK Lođ), do 44.416 (Slask).

U sljedećem kolu, Korona dočekuje aktuelnog prvaka iz Glivica!

Rezultati 27. kola:

petak

Slask - Rakov 1:1 (0:0)
Pogon - Zaglebje 0:3 (0:3)

subota

Viđev Lođ - Gornik 0:1 (0:1)
Pjast Glivice - Visla Krakov 4:0 (2:0)
Leh Poznanj - Legija Varšava 0:1 (0:1)

nedjelja

Visla Plok - Korona Kjelce 1:4 (1:2)
Krakovija - Jagjelonija u toku
Lehija - Arka 17.30

Tabela: Legija 54, Pjast 46, Krakovija (-1) 42, Slask 43, Leh 42, Pogon 41, Lehija 38, Jagjelonija (-1) 37, Rakov 37, Zaglebje 36, Gornik 36, Plok 36, Visla 31, Korona 29, Arka (-1) 25, LSK Lođ 20.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC