• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanci odveli Dinamo "B" u istorijsko finale Kupa, tamo ih čeka osvajač!

Autor Nikola Janković

Za trofej će se, doduše tek 1. avgusta na otvaranju sezone 2020/21, boriti aktuelni osvajač i debitant u finalima.

 Kup-Hrvatske-2019-20-Lokomotiva-u-finalu-igra-protiv-pobjednika-Rijeka-Osijek Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Enis Čokaj započeo je, a Mirto Uzuni kompletirao "kambek" Lokomotive juče u Koprivnici, gdje je Dinamova "filijala" u prvoj takmičarskoj utakmici u Hrvatskoj od pojave korona virusa izborila istorijski plasman u finale Kupa.

Poslije ranog vođstva domaćih, Albanci su uz pomoć Marka Tolića kreirali potpuni preokret u drugom poluvremenu za najveći uspjeh "drugog" kluba iz Zagreba u ovom takmičenju: Slaven Belupo - Lokomotiva Zagreb 1:3 (1:0).

Možda će vas zanimati

Dan kasnije, u nedjelju, finalisti su saznali da će u borbi za prvi trofej u istoriji kluba - doduše, tek 1. avgusta na otvaranju sezone 2020/21 - igrati sa aktuelnim osvajačem Kupa. 

Na praznoj "Rujevici", nažalost, jer je utakmica bila pravi TRILER: Rijeka - Osijek 3:2 (0:1)! 

Gosti su imali dva gola prednosti, ali onda u 57. minutu ostali sa igračem manje, a domaćin je to znao da iskoristi i postigne tri gola (drugi, doduše, iz sumnjivog penala) za svoje drugo uzastopno finale takmičenja u kom je Dinamo ove sezone eliminisan u četvrt, a Hajduk u osmini finala.

Trofeji:

15 - Dinamo

6 - Hajduk

5 - Rijeka

1 - Osijek

1 - Inter

U finalu prošle sezone, Rijeka je prikazala sjajan fudbal i deklasirala aktuelnog šampiona sa "Maksimira" rezultatom 3:1 i petim trijumfom u Kupu (2004/05, 2005/06, 2013/14, 2016/17, 2018/19) prišla na trofej zaostatka za Splićanima na "vječnoj listi". "Modri" su ove sezone vraćali rivalu dug u ratama - bilo je 1:0 u Superkupu, pa 0:5 i 3:0 u prvenstvu, ali kada su se početkom februara ekipe ponovo srele u eliminacijama, Antonio Čolak bio je strijelac jedinog gola i zakazao polufinalni okršaj sa Osiječanima.

Samo 20 dana kasnije u Zagrebu, Dinamo je ponovo ponizio Rijeku u borbi za bodove, ovaj put 4:0.

Splitski "bili" u to vrijeme uveliko nisu imali briga oko Kupa, jer su još u oktobru ispali od Gorice, malog kluba iz predgrađa prestonice, koji trenira litvanski stručnjak Valdas Dambrauskas. Bilo je 2:1 za domaće, koji igraju na stadionu kapaciteta 5.200 mjesta.

Polufinala HNK:

subota

Slaven Belupo - Lokomotiva Zagreb 1:3 (1:0)
/Goda 6 - Čokaj 68, Tolić 80, Uzuni 90+5/

nedjelja

Rijeka - Osijek 3:2 (0:1) 

Izvor: Guliver/Getty Images/Vladimir Rys/Bongarts

Nenad Bjelica praktično je odbranio titulu sa Dinamom, poslije tragičnog ispadanja iz Lige šampiona jesenas, pa se rastao sa klubom u prvim danima pandemije. Zamijenio ga je jedan od trenera iz pogona šampiona, Igor Jovićević, kome neće biti teško da formalno osvoji 21. titulu prvaka u istoriji, treću uzastopnu i 13. u posljednjih 14. sezona.

Hrvatska nogometna liga biće nastavljena u petak utakmicom Hajduk - Inter na praznom "Poljudu", dan kasnije sastaće se Slaven - Gorica i Varaždin - Dinamo, u nedjelju igraju Istra - Rijeka i Lokomotiva - Osijek.

Tabela od trenutka prekida prvenstva zbog korona virusa, poslije odigranih 26 od 36 kola, izgleda ovako: Dinamo 65, Rijeka 47, Lokomotiva 46, Hajduk 45, Osijek 42, Gorica 35, Slaven 26, Istra 19, Inter 17, Varaždin 17.

U kvalifikacije za Ligu šampiona plasiraće se prva dva tima na tabeli, treći i četvrti u kvalifikacije za Ligu Evrope, pretposljednji će igrati baraž za opstanak, a posljednji sigurno ispasti.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC