• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajtedov spisak želja je poduži, na njemu je i ime Sitijevog igrača!

Autor Jovan Terzić

U Engleskoj gradski rivalitet nije surov kao kod nas, ali bi ovaj transfer svakako bio veliko iznenađenje.

 Junajtedov spisak želja je poduži, na njemu je i ime Sitijevog igrača! Rahim Sterling Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Nadaju se na Old Trafordu da će Ole Gunar Solskjer i ekipa uspeti da izbore plasman u Ligu šampiona kada sezona Premijer lige bude nastavljena (ili da to ostvare osvajanjem Lige Evrope), a u skladu sa tim prave i velike planove za letnji prelazni rok.

Doduše, ako ne uspeju, svakako sledi renoviranje tima. 

Možda će vas zanimati

Engleski mediji već uveliko licitiraju imenima, a jedno je posebno interesanto. Navodno, Mančester junajted želi Rahima Sterlinga iz gradskog rivala Mančester sitija, a nekadašnjeg igrača još većeg rivala - Liverpula. 

Iako je reč o klubovima koje navijači Junajteda ne mogu da smisle, ne bi to bio prvi takav transfer u Engleskoj. Ono što bi bilo čudnije, jeste da reprezentativac Engleske izabere "Crvene đavole" pre nego Real Madrid, koji ga - piše se - takođe želi.

Čudnije bi, čak, bilo da Sterling izabere dolazak u Junajted pre nego ostanak u Stiju, koji je organizaciono i rezultatski trenutno u mnogo boljem položaju. 

Razlog eventualnog odlaska je, ipak, razumljiv.

Brzonogi napadač želi da igra na najvišem nivou, a Siti je trenutno pod dvogodišnjom zabranom nastupanja u UEFA takmičenjima zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Žalba je uložena, pa postoji mogućnost da dođe do preokreta, ali pitanje je koliko dugo će igrači čekati na konačnu odluku. 

Da razmišlja o odlasku već je priznao Kevin de Brujne, a po tvrdnjama engleskih medija isto je i sa Sterlingom, koji je ove sezone u ukupno 39 utakmica postigao 20 golova.

Njegova cena svakako neće biti mala, jer ima ugovor sa Mančester sitijem na još tri godine. Trenutno se procenjuje na preko 100.000.000 evra, ali u slučaju da iskaže nezadovoljstvo i traži raskid, moguće je da ga klub pusti i za manje.

Pre Sterlinga, kao primarni za Junajted u predstojećem prelaznom roku pominju se Džejdon Sančo iz Borusije Dortmund i Džek Griliš iz Aston Vile. Na Old Trafordu navodno razmišljaju i o štoperu Džou Rondonu iz Svonsija ili Kalidu Kulibaliju iz Napolija ili Daju Upamekanu iz RB Lajpciga.

U međuvremenu, ugovor je produžio Odion Igalo

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC