• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević pred Radnik: Za život Partizana da budemo kao jedan

Autor Vladimir Sukdolak

Trener Partizana Savo Milošević govorio o očekivanjima pred gostovanje Radniku u četvrtfinalu Kupa Srbije.

 Savo Milošević pred Radnik: Za [život Partizana] da budemo kao jedan Izvor: MN PRESS

Partizan u sredu očekuje gostovanje u Surdulici protiv Radnika u četvrtfinalu Kupa. Crno-beli proteklog vikenda imali su lepu uvertiru protiv Mladosti iz Lučana i pobedom 4:1 stekli samopouzdanje pred meč u takmičenju u kojem "parni valjak" vidi šansu da sezonu završim osvojenim trofejom.

Pred duel na jugu Srbije, trener Partizana Savo Milošević izneo je očekivanja pred prvu od, kako se strateg crno-belih nada, tri utakmice u masovnijem domaćem takmičenju.

Možda će vas zanimati

"Već smo ušli u ritam sreda- subota, biće jako teško. Prva utakmica je prošla dosta bezbolno, s obzirom na to da je rezultat bio dobar, a da nije bilo povreda. To nam je jedna od najvećih briga koje smo imali pred nastavak takmičenja", počeo je Milošević. 

Saša Ilić…

"Nisam stigao da se vidim sa Saletom Ilićem. Planiram ovih dana. On je jedan od najbitnijih ljudi u klubu u poslednjih 10-15 godina i svaka njegova podrška je dobro došla. Nije moj posao, ne bih komentarisao, ali nije slučajno što se nalazi na utakmici i da će sa upravom razgovarati o nekim konkretnijim stvarima kada je u pitanju njegov angažman u FK Partizan. Otom potom ni to nije najbitnije, Sale treba da bude budućnost kluba na ovaj ili onaj način i ovo je dobar početak.

"Na red dolazi Kup, takmičenje koje nas najviše zanima u ovom momentu. Govorio sam da nas čekaju, nadam se, tri teške utakmice, uključujući i finale i da neće biti lako. Kup je specifično takmičenje, ne samo kod nas, već svuda u svetu, moraćemo da budemo na svom maksimumu u ovom trenutku ukoliko želimo dobar rezultat. Počevši od utakmice sa Radnikom… Svaka utakmica koju igrate na strani je komplikovana, sigurno nas čeka motivisan protivnik koji će tražiti šansu za Evropu kroz Kup", mišljenja je trener Partizana.

Radnik?

"Svaki protivnik je nezgodan ako se opustite i ako ga ne shvatite ozbiljno. Moja ekipa ima taj problem da ako koncentracija nije na najvišem nivou da možemo da imamo problem. Kada smo motivisani i ozbiljno fokusirani – onda se ne plašim nikoga. O tim stvarima pričamo prethodnih dana i akcenat je na njima. Da od prvog minuta budemo pravi. Ukoliko bude tako, izbećićemo dosta problema, ukoliko ne – imaćemo problem i sutra sa Radnikom i sa bilo kojom drugom ekipom", ocenio je Milošević.

Kup je posebna motivacija za igrače Partizana i prilika da se sezona završi osvojenim trofejom.

"Logično se nameće da nam je Kup prioritet, jer u Superligi nemamo šanse za bolji plasman od drugog mesta. Isto tako je bitno da sačuvamo drugo mesto zbog kasnijih kalkulacija u Ligi Evrope. Kup je takmičenje koje je Partizanu prethodnih godina davalo život. I ove je isto tako jako bitno takmičenje. Idemo od utakmice do utakmice, ne smemo još da arhiviramo ligu i narednih deset dana je krucijalno za nas. Moraćemo da upotrebimo sve što imamo, da budemo kao jedan ako želimo da izađemo 'živi'."

Penali?

"Moji igrači redovno vežbaju penale i imaju mini šuterske vežbe na kraju svakog treninga. Mi smo imali puno problema sa realizacijom, stvarali smo mnogo šansi, ali ih i promašivali. Na tome smo dosta radili da bi popravili taj segment igre. U tu završnicu spadaju i penali, kao najlakši način da se postigne gol. Nema potrebe da posebno vežbamo, to već činimo", rekao je Milošević i dodao:

"Ne razmišljam o penalima, cilj i ideja su da celu priču završimo pre toga."

U slučaju da se Partizan plasira u finale Kupa i da se utakmica za trofej ne igra u Beogradu, u kom gradu bi voleo da se igra finale?

"Zanimljivo, nisam razmišljao o tome. Recimo, Subotica ."

Imperativ uspeha u Kupu.

"Ništa u životu se ne mora…", bio je kratak odgovor trenera Partizana.

Milošević je istakao da u ekipi postoji nekoliko igrača sa manjim "problemčićima" i da će se više o njihovom stanju znati posle popodnevnog treninga.

Utakmica u Surdulici se igra u sredu od 17.30.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC