• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi je već pobednik prelaznog roka, a "kriva" je Marina!

Autor Milutin Vujičić

Bomba za bombom dok ostali kaskaju u mestu...

 Timo-Verner-prelazi-u-Celsi-prelazni-rok-Celsi-odgovorna-Marina-Granovskaja Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Ne znamo ni kada počinje letnji prelazni rok, a Čelsi je već "skockao" tim za narednu sezonu!

"Plavci" tokom pauze zbog pandemije korona virusa nisu sedeli skrštenih ruku i odlučili su da ozbiljno prionu na posao i tako Franku Lampardu obezbede tim spreman da se bori za najviše domete. Oni su već zimus dogovorili dolazak Hakima Ziješa iz Ajaksa, dok su sada uspeli da "ukradu" i najtraženijeg napadača Evrope - supertalentovanog Tima Vernera iz Lajpciga.

Možda će vas zanimati

U toku jučerašnjeg dana Nemačkom se proširila informacija da je Čelsi preduhitrio Liverpul, pošto budući šampion nema novca da plati klauzulu od 54 miliona funti za "rasnog strelca", a vest potvrđuju i mediji iz Engleske koji pod oznakom "poslednja vest" prenose da je ceo posao završen.

Timo Verner je pre samo tri nedelje bio u Liverpulu i razgovarao je sa svojim zemljakom Jirgenom Klopom o transferu, ali je na kraju "cepidlačenje" koštalo "redse" velikog posla.

Liverpul je konstantno pokušavao da spusti cenu Verneru, računajući da će Nemac pogurati Lajpcig da ga puste, međutim nisu očekivali da će se neko drugi "zakačiti" za njega i oteti ga boljom ponudom - rešenom u svega 24 sata.

Čelsi će Vernera verovatno platiti u dve rate, dok su mu obećali i bogat ugovor od oko 10 miliola funti godišnje, a za sve je odgovorna direktorka Marina Granovskaja.

Izvor: Maja Hitij/Bongarts

Jedna od retkih dama na rukovodećim pozicijama u fudbalu već godinama briljira na "Stamford bridžu" i videćemo da li će dolazak Tima Vernera biti još jedan posao koji će je proslaviti, pošto je jednog od najboljih strelaca Evrope uspela da dovede za svotu novca koja u fudbalu više nije tako velika, iako pričamo o finansijskoj krizi u fudbalu.

Uz to, ne može se reći ni da je 37 miliona funti za Ziješa veliki izdatak, posebno ako se uzme u obzir da već godinama u Ajaksu igra na visokom nivou i proslavlja se šutem sa distance i asistencijama.

Za njih dvojicu Čelsi je tako izdvojio manje novca nego što je dobio za Edena Azara prošlog leta (100 miliona) za transfer u Real Madrid, a sve dok mu je ugovor sa "plavcima" isticao u roku od godinu dana i to mu je žestoko obaralo cenu.

Osim toga Granovskaja je "odgovorna" i za zarađenih 50 miliona funti na Davidu Luizu ili još 60 na Oskaru, dok je bilo naravno i velikih promašaja, poput Timuea Bakajoka za 40 miliona iz Monaka.

Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE

Bez obzra na to, Čelsi već godinama ima dobar "balans" između potrošenog i zarađenog novca od transfera (pre svega zbog mnogobrojnih igrača na pozajmicama), počeli su da "guraju" i fudbalere iz svoje škole, pa je finansijska situacija vrlo povoljna.

Poslednji transferi Granovskaje pre Ziješa i Vernera bili su Mateo Kovačić i Kristijan Pulišić, koji su za sada pokazali dosta, pa ostaje da vidimo da li je i sa Marokancem i Nemcem pogodila...

Podsetimo da je Timo Verner izdanak Štutgartove škole fudbala i da je ove sezone u Lajpcigu postigao 31 gol i zabeležio još 12 asistencija na 40 mečeva, što je statistika vredna divljenja, a teško da neko može da ospori da vredi manje od 54 miliona funti na današnjem tržištu.

Možda samo Liverpul.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC