• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Farmaceuti" mislili da su "popili lijek" protiv Bajerna, pa im "pozlilo"!

Autor mondo.ba

Bajer je poveo na Baj Areni, a onda "nestao" sa terena, što je Bajernova mašinerija znala da kazni. RB Lajpcig pobjedom nad "fenjerašem" odmakao u borbi za LŠ. Da li se Majnc u Frankfurtu spasio ispadanja?

 Bundesliga 30. kolo Bajer Bajern 2 4 Izvor: Matthias Hangst/Getty Images Europe

Derbi meč 30. kola Bundeslige odigran je ovog popodneva na Baj Areni u Levekuzenu, gdje su "farmaceuti" pomislili tokom prvog poluvremena da su "uzeli pravu terapiju" za Bajern, ali…

BAJER – BAJERN 2:4 (1:3)
/Virc 89, Alario 10 – Koman 27, Gorecka 42, Gnabri 45, Levandovski 66/

Suočio se tim Hansija Flika sa rezultatskim zaostatkom u ranoj fazi meča – a onda pokazao zašto je na korak od osme uzastopne "salatare".

Bajer, danas oslabljen neigranjem "udarne igle" Kaija Haverca zbog povrede mišića, do prednosti je stigao u desetom minutu, kada je Julijan Baumgartlinger uposlio Lukasa Alarija, koji je loptu primio "u posljednji čas", za tren izbjegao ofsajd poziciju i matirao Manuela Nojera.

Umjesto da to bude gol koji će dodatno da "raširi krila" domaćima – desilo se suprotno, bio je to pogodak koji je motivisao pulene Hansija Flika, koji nisu propustili šansu da već do kraja poluvremena "zgaze" rivala.

Potop tima iz Leverkuzena krenuo je u 27. minutu, kada je danas izuzetno loši Musa Dijabi izgubio loptu na sredini terena, što su asistencijom, odnosno golom, kaznili Leon Gorecka i Kingsli Koman.

Asistenciji je Gorecka u 42. minutu pripisao i gol za 1:2, što je bio njegov peti pogodak u sezoni (asistirao mu Tomas Miler) ali, interesantno, peti i u kalendarskoj 2020. godini, dok su Bavarci praktično sav posao završili u smiraj prvog dijela, kada je treći gol za Bajern postigao Serž Gnabri.

Tomasu Mileru nedostaju dvije asistencije da izjednači bundesligaški rekord Emila Forsberga iz sezone 2016/17 (22).

Potpuno zaslužen trijumf 20. asistencijom i 30. golom u sezoni potvrdili su u 66. minutu Tomas Miler i Robert Levandovski, dva igrača kojima je danas pokazan peti žuti karton, pa neće moći da pomognu saigračima u narednom kolu, kada Bajern dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha, dok je konačnih 2:4 debitantskim golom u Bundesligi postavio 17-godišnji Florijan Virc.

Odličan meč viđen je u Diseldorfu, gdje su se sastali Fortuna i Hofenhajm, timovi koji su 30. rundu dočekali uz različite ambicije.

Domaćin nastoji da, što je prije moguće, pokuša da izbori opstanak u eliti, dok, sa druge strane, tim iz Sinshajma želi da nakon 34 kola izbori mjesto koje vodi u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Kalkulacija nije bilo, a meč je završen podjelom bodova – 2:2.

Mnogo toga je viđeno u prvih 20 minuta ovog meča: dva regularna gola, jedan poništen i crveni karton!

Izvor: Pool/Getty Images Europe

U petom minutu je Kevin Štoger centrirao sa roglja šesnaesterca, a odbrana Hofenhajma, za koji je svih 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, zaboravila je na Ruvena Heningsa.

Stvari su po goste nastavile da se odvijaju loše u devetom minutu, kada je Benjamin Hibner, u iščekivanju udarca iz ugla, u borbi za poziciju, odgurnuo Kana Ajhana i, možda i prestrogo, ranije bio poslat "na hlađenje".

Sa igračem manje Hofenhajm je, ipak, vrlo brzo izjednačio, a učinio je to preko Munasa Dabura, koji je odbijenu loptu nakon jednog prekida sproveo u mrežu.

Sjajan period meča zaključen je 180 sekundi kasnije, kada je Henings postigao drugi gol na meču, ali je poništen jer u ranijem toku akcije prekršaj nad Stefanom Pošom napravio Kenan Karaman.

Na pola sata do kraja meča Hofenhajm je golom Stivena Zubera došao do rezultatskog preokreta, ali kući nije ponio sva tri boda.

Ako se Heningsu nije posrećilo u tom 18. minutu, jeste u 76. kada je konačnih 2:2 postavio iz jedanaesterca.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Ekipa RB Lajpciga propustila je šansu da u duelu sa posljednjeplasiranim Paderbornom znatno odmakne rivalima u borbi za plasman u LŠ.

Poveo je tim Julijana Nagelsmana u 27. minutu golom Patrika Šika, potom u 43. minutu ostao sa deset igrača zbog drugog žutog kartona Upamekana, a u drugom minutu nadoknade drugog dijela ostao bez cijelog plijena nakon gola Kristijana Štrodika.

U posljednja bundesligaška kola tim Ajntrahta je upisao dva trijumfa, ali je danas opet razočaravajuće poklekao, pred polufinale Kupa Njemačke predstojeće srijede protiv Bajerna.

Bodove iz Frankfurta odnio je Majnc, napravivši ogroman korak ka luci spasa.

BUNDESLIGA – 30. kolo

Bajer – Bajern 2:4 (1:3)
/Virc 89, Alario 10 – Koman 27, Gorecka 42, Gnabri 4, Levandovski 66/

Ajntraht – Majnc 0:2 (0:1)
/Niakate 43, Kunde Malong 77/

Fortuna – Hofehnajm 2:2 (1:1)
/Henings 5, 76 – Dabur 15, Zuber 61/

RB Lajpcig – Paderborn 1:1 (1:0)
/Šik 27 – Štrodik 90+2/

Borusija D. – Herta (18.30)

Igrano u petak:

Frajburg – Borusija M. 1:0 (0:0)
/Petersen 58/

U nedjelju:

Verder – Volfsburg (13.30)

Union Berlin – Šalke (15.30)

Augzburg – Keln (18.00)

TABELA: Bajern 70, Borusija Dortmund (-1) 60, RB Lajpcig 59, Borusija Menhengladbah 56, Bajer 56, Hofenhajm 43, Volfsburg (-1) 42, Frajburg 41, Herta (-1) 38, Šalke (-1) 37, Ajntraht 35, Keln (-1) 34, Augzburg (-1) 31, Union Berlin (-1) 31, Majnc 31, Fortuna 28, Verder (-1) 25, Paderborn 20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC