• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekoba realan: Italija više nije centar sveta, Barsa lako može do Lautara

Autor Pavle Knežević

Urugvajac je ocenio da su Engleska i Španija postale mnogo jače od Serije A

 Alvaro-Rekoba-Italija-Serija-A-nije-centar-sveta-ako-Barsa-hoce-Lautaro-uzece-ga Izvor: Guliver, New Press/Getty Images Europe

Urugvajac Alvaro Rekoba proveo je devet sezona u Interu na prelazu vekova i jedan je od najboljih igrača "nerazura" u skorijoj istoriji.

On sada kaže da razume zašto Lautaro Martinez želi da napusti Italiju i ode u Barselonu. Razlog je isti onaj koji stalno govore svi ljubitelji fudbala: Serija A nije ono što je bila.

Možda će vas zanimati

"Tu je pre svega ekonomsko pitanje. U Engleskoj, na primer, imamo klubove koje su kupili magnati. Sa druge strane, barselona je institucija svetskog fudbala, pogotovo posle ere Pepa Gvardiole, na osnovu koje se vreme u fudbalu meri na 'pre' i 'posle'", rekao je Rekoba, a preneo Mundo deportivo.


Nekadašnji ofanzivni vezni igrač rekao je da treba biti realan kada je u pitanju situacija u italijanskom fudbalu.

"Nekad se mislilo da je Italija centar sveta, ali sada nije, druge zemlje su porasle. Zato strani igrači više ne ostaju. Možda u Italiji nedostaje malo skromnosti. Mislim da treba da se zapitaju neke stvari i da pronađu šta je krenulo po lošem da bi se fudbal vratio tamo gde je bio", rekao je Rekoba.

On je igrao u Interu od 1997. do 2008. godine, a opšte je mišljenje da su devedesete bile "zlatno doba" Serije A, period u kome su tamo igrale najveće zvezde svetskog fudbala.

"Danas su je lige kao što su španska i engleska pretekle. Ja bih danas radije gledao utakmicu Primere, čak i kad u Seriji A igra Atalanta, koju ja volim zbog načina igre. Nažalost, u Italiji više nema igrača koji mogu da pruže magiju i emociju. Ako klubovi nisu finansijski jaki, a neko kao Barselona dođe da vam uzme Lautara – uzeće ga. Realnost je da su španska i engleska liga jače od italijanske", rekao je Alvaro Rekoba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC