• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Mi imamo 69 bodova, oni 16, šta je tu pošteno?''

Autor Dušan Ninković

Ako u Seriji A ne bude ispadanja, biće i nezadovoljnih!

 Serija-A-ispadanje-i-ulazak-Bresa-Benevento-predsjednik-kluba-Oreste-Vigorito Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe, Getty Images/Francesco Pecoraro

Italija je jedna od zemalja koje su najviše pogođene korona virusom, ali sve ukazuje na to da će se fudbalsko prvenstvo na Apeninima završiti. Igraće se pod raznim mjerama opreza, ali će se igrati.

Ukoliko se sezona završi bez ispadanja i ulazaka, svoj status u eliti će sačuvati Breša, recimo, a priliku da se bori sa najboljima neće imati Benevento. Njihov predsjednik je ogorčen zbog toga.

Možda će vas zanimati

Prvi čovjek Beneventa Oreste Vigorito istakao je da mu uopšte nije jasno kako je pošteno da Breša opstane u Seriji A, a da njegov tim ne uđe u to takmičenje.

''Još prije tri mjeseca sam bio veoma jasan, Benevento je spreman da prihvati bilo kakvu odluku, ali samo ako je ona u korist sporta. Kada se umiješa lobi, pa se insistira na poništavanju, ja vidim negativne konsekvence'', istakao je Vigorito.

On je nastavio u istom tempu, objašnjavajući na šta tačno misli.

''Jedini kriterijum koji prihvatam i priznajem su sportski rezultati. Ne pričamo o ekonomiji i drugim stvarima, samo o našem radu. Čujem da se razmatra da ne bude ispadanja i ulazaka. Pa kako Breša može da sačuva status u Seriji A sa 16 bodova, a da mi ne uđemo sa 69 bodova? Mogli bismo da završimo sezonu sa 100 bodova! Kako da prihvatim to? Neko traži priliku za opravdanje u korona virusu'', dodaje on.

Ekipa Breše se sa 16 osvojenih bodova iz 26 utakmica nalazi na posljednjem mjestu, a ugroženi su i SPAL (18 bodova) i Leće (25), koliko ima i Đenova koja je iznad crte. Lider drugoligaškog karavana je Benevento koji ima 20 bodova više od najbližih pratilaca.

Ekipa koju predvodi legendarni Pipo Inzagi je na 28 mečeva skupila 69 bodova, a tokom cijele sezone su upisali samo jedan poraz. Kao kandidati za ulazak pojavljuju se i Krotone, Frosinone, Pordenone, Specija, Citadela i ostali.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC