• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntrahtov veteran oborio rekord star više od tri decenije!

Autor mondo.ba

Makoto Hasebe je novi rekorder među fudbalerima iz Azije kad je u pitanju broj nastupa u Bundesligi

 Ajntraht Makoto Hasebe rekord Izvor: Alexander Hassenstein/Getty Images Europe

U subotu je Ajntraht, nakon dva vezana trijumfa u Bundesligi, ponovo krenuo stranputicom.

Bodove (možda i spasa u borbi za opstanak) iz Frankfurta odnio je Majnc, zahvaljujući čemu se četiri kola prije kraja prvenstva nalazi na 15. mjestu uz 31 bod, tri više od Fortune, koja je na mjestu koje vodi u baraž.

Možda će vas zanimati

Gorak ukus ostaje u ustima fudbalera Ajntrahta, koji je praktično izgubio šanse da se preko Bundeslige domogne evro-scene.

Ostaje nada kroz Kup, gdje se sljedeće nedjelje igraju mečevi polufinala, međutim igrači Adija Hitera nisu mogli da izađu na megdan težem rivalu... U srijedu će igrati protiv Bajerna, branioca trofeja u Kupu i, skoro izvjesno, novom-starom šampionu Njemačke.

Rezultatski gledano, Ajntraht neće po dobrom pamtiti okršaj sa klubom u kojem je Jirgen Klop počeo trenersku karijeru, ali će ga se zato vječno sjećati Japanac Makoto Hasebe (36), koji je juče upisao 309. bundesligaški nastup, po čemu je postao rekorder među fudbalerima iz Azije!

Makoto Hasebe je u maju ove godine produžio ugovor sa klubom do ljeta 2021. godine, a od prvog julskog dana 2020. godine obavljaće "dupli posao" - postaće ambasador kluba.

Defanzivni vezista, koji je, osim Ajntrahta, u eliti još igrao za Volfsburg (sa kojim je 2009. godine osvojio titulu) i Nirnberg, nadmašio je tako bivšeg napadača iz Južne Koreje Ča-Bum-kuna, koji je, braneći boje tri kluba (Darmštat, Ajntraht i Bajer Leverkuzen), od sezone 1978-79 do kraja sezone 1988-89 308 puta istrčao na teren kada su u pitanju bundesligaški mečevi. Za Darmštat je odigrao jedan, za Ajntraht 122, a za Bajer 185 utakmica.

Daleko iza njih su Iranac Mehdi Mahdavikija (253 utakmice – Bohum, HSV, Ajntraht), Japanac Jasuhiko Okudera (234 utakmice – Keln, Verder), Iranac Vahid Hašemijan (208 utakmica – HSV, Bohum, Bajern, Hanover 96)...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC