• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salcburg prihvatio poklonjenu titulu: Od korone Kup, 13-0 i nova gol-mašina

Autor Nikola Janković

U Lincu nisu znali da ih dron snima u prevari, ali su brzo saznali da će ih istorija fudbala upamtiti kao prve koji su izgubili trku za titulu prvaka na treningu, dok su utakmice još bile zabranjene.

 Salcburg prihvatio poklonjenu titulu: Od korone Kup, 13-0 i nova gol-mašina Izvor: Guliver, Andreas Schaad/Getty Images Europe

Fudbaleri Salcburga otišli su u sklonište pred pandemijom korona virusa sa tri boda zaostatka za liderom, a vratili se sa pauze kao lideri sa devet bodova prednosti nad istim timom.

Kada su svima podeljeni bodovi pred deobu na plej-of i plej-aut grupu, aktuelnom šampionu ostalo je taman toliko da mirno privede posao kraju i formalno prihvati 14. u istoriji, sedmu u nizu i prvu poklonjenu titulu od osnivanja kluba.

Možda će vas zanimati

Uhvaćeni u prevari i potom drakonski kažnjeni oduzimanjem 12 bodova, fudbaleri LASK-a praktično su rešili pitanje šampiona Austrije u vreme kada su fudbalske utakmice u toj zemlji još bile zabranjene. Zapravo, bili su zabranjeni i grupni treninzi, što su dobro znali i u Lincu pre otprilike mesec dana.

Ono što nisu znali je da ih dron snima, ali su ubrzo saznali da će ih istorija fudbala upamtiti kao ekipu koja je izgubila trku za titulu prvaka na - treningu.

Takav poklon aktuelni šampion nije mogao da ne prihvati. U prvoj post-pandemijskoj utakmici, Salcburg je deklasirao drugoligaša Austriju iz Lustenaua rezultatom 5:0 i osvojio sedmi Kup u istoriji, šesti u poslednjih sedam godina, a potom samo nastavio u istom ritmu kroz Bundesligu i naredna dva rivala dobio sa osam golova razlike.

U prošlom kolu pao je Rapid 2:0, a danas je na gostovanju u Hartbergu bilo neprijatnih 0:6 (0:4), uz het-trik nove gol-mašine sa "Red Bul arene", Patsona Dake.

Južnoafrikanac je nastavio da trese mreže u serijama od kada je Erling Holand otišao u Dortmund i gostovanje Šturmu u Gracu narednog četvrtka dočekuje sa 21 pogotkom na 23 utakmice u šampionatu.

"Šesticu" za "plus 7" na tabeli obeležila je afro-navala prvaka, u kojoj su pored 21-godišnjeg centarfora iz Južne Afrike po gol postigli Noa Okafor (20 godina, Švajcarac poreklom iz Nigerije), Seku Koita (20 godina, Mali) i Enok Mvepu (22 godine, Zambija).

Izvor: Guliver, Matthias Hangst/Bongarts

U plej-aut grupi vodi se grčevita borba za opstanak, u kojoj samo lider Austrija Beč može da kaže da nije ugrožena, iako ispada samo poslednji. Tabela: Austrija 16, Altah 14, Matersburg 13, Sent Polen 12, Tirol 10, Admira Vaker 9.

Posle gostovanja u Gracu, oni će imati priliku da dokusure demoralisanog rivala iz Linca, na čijoj je utakmici danas takođe "palo" šest golova, samo što niko nije osvojio tri boda: Volfsberger - LASK 3:3 (0:1).

Domaćin je poveo u 89. minutu preko Mihaela Novaka, ali je Samuel Tete u nadoknadi nekako uspeo da spase bod ekipi koja je početkom drugog poluvremena imala dva gola prednosti!

U poslednjoj utakmici dana, Rapid je u prestonici glatko savladao najslabiji tim plej-of grupe, Šturm, rezultatom 4:0 (2:0) i pogurao LASK na četvrto mesto.

Da nije bilo podele bodova pred plej-of i da nije ostalo još osam kola do kraja lige, fudbaleri Crvene zvezde mogli bi već sada da upišu ime starog rivala kao potencijalnog protivnika u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovako, pričekaćemo još malo do konstatacije da će se u četvrtom kolu kvalifikacija, na stazi šampiona, pored Ajaksa pojaviti i novi-stari šampion Austrije, Salcburg.

Rezultati 24. kola:

plej-of

Hartberg - Salcburg 0:6 (0:4)
/Daka 4, 11, 46, Mvepu 7, Koita 40, Okafor 90/

Volfsberger - LASK 3:3 (0:1)
/Dijeng 58, Lindl 72, Novak 89 - Frajzer 36, Trauner 56, Tete 90+1/

Rapid Beč - Šturm Grac 4:0 (2:0)
/Arase 25, 28,Švab pen 70, Fontas 90/

Tabela: Salcburg 30, Volfsberger 23, Rapid 23, LASK 22, Hartberg 17, Šturm 16.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC