• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije ni počelo, a već "kuva" u Austriji: "Rat" na relaciji Salcburg - LASK

Autor mondo.ba

Klub iz Linca je pod istragom jer je, navodi se, bio u punom trenažnom procesu kad se to nije smjelo. Čeka se njihov odgovor...

 Salcburg LASK sukob Izvor: Andreas Schaad/Getty Images Europe

Austrijska Bundesliga nastaviće se 2. juna, nakon što je prethodno suspendovana početkom marta zbog pandemije korona virusa, a prvom kolu plej-ofa i plej-auta prethodiće finale Kupa između Salcburga i drugoligaša Austrije Lustenau, koje je zakazano za 29. maj.

Favorit u finalu kup-takmičenja se u trenutku prekida Bundeslige nalazio na drugom mjestu, uz tri boda manje od LASK-a, a upravo su ova dva kluba dospjela u centar pažnje austrijske javnosti.

Možda će vas zanimati

Naime, klub iz Linca nalazi se pod istragom čelnika austrijskog fudbala jer je, navodi se, mimo svih zdrastvenih procedura i restkrivnih mjera austrijske Vlade počeo sa obavljanjem "punog" trenažnog procesa, bez pridržavanja bilo kakve propisane socijalne distance ili broja fudbalera na terenu u datom trenutku.

Rukovodstvo lige navelo je da je "primilo nekoliko video-snimaka koji upućuju na to da je LASK obavljao treninge u punom kapacitetu i da se utvrđuje odgovornost kluba kada je u pitanju narušavanja osnovnih principa fer-pleja."

Prvi je u napad krenuo rival za titulu, obraćajući se, kako navodi, u ime ostalih 11 klubova.

"Izdali su koncept borbe protiv korona virusa. Šokiran sam i zatečen. Postoje snimci i fotografije gdje se vidi da se ne poštuje nikakva odluka. Ni ona da smije da se trenira u manjim grupama do petka, ni ona koje se odnosi na minimum socijalne distance. Salcburg u potpunosti osuđuje ovaj potez LASK-a i nastaviće da se pridržava svega onoga što državni vrh propisuje", rekao je komercijalni direktor Salcburga Štefan Rajter.

Čeka se odgovor kluba iz Linca...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC