• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sin mi je preminuo na rukama": Kafu se prisjetio porodične tragedije

Autor mondo.ba

Prošlog septembra preminuo je nastariji sin bivšeg defanzivca

 Kafu smrt sina Izvor: Boris Streubel/Getty Images Europe

Legendarni Brazilac Kafu i jedan od najboljih defanzivaca koje je južnoamerička zemlja ikad imala 12. septembra 1990. godine je debitovao za državni tim, a skoro 16 godina kasnije, prvog jula 2006. godine, zaključio je reprezentativnu priču.

Tokom tog perioda, Kafu je čak 142 puta obukao nadaleko poznati žuti dres, po čemu je i dan-danas rekorder po broju odigranih mečeva za "karioke". Iza njega su Roberto Karlos (125), Dani Alveš (118), Lusio (105), Nejmar (101), Robinjo (100)...

Juče je Kafu ugasio 50 svjećica na rođendanskoj torti – ali uz tugu na licu, prisjetivši se tragičnog događaja koji ga je zadesio u septembru prošle godine.

Možda će vas zanimati

Naime, Danilo Felisijano de Moraeš, najstariji sin proslavljenog desnog beka, iznenada je preminuo u 30. godini od posljedica srčanog udara nakon što je igrao fudbal sa prijateljima u Kafuovom domu u Sao Paolu.

Mediji u Brazilu naveli su tada da se Danilo požalio da se ne osjeća dobro već nakon deset minuta igre.

Odmah je transportovan u gradsku bolnicu ''Albert Ajnštajn'' ali je preminuo uprkos ogromnim naporima doktora.

Kafu, jedan od ambasadora Mundijala u Kataru 2022. godine, prisjetio se te tragedije u pismu koje je objavio na rođendan.

"4. septembra 2019. godine Bog mi je uzeo sina, koji je imao samo 30 godina. Neke stvari u životu su neobjašnjive... Pokušao sam da ga spasim i pomognem mu, ali mi je preminuo na rukama. Osjećam se grozno, prazno... Siguran sam da je Danilo na boljem mjestu i da nam se smiješi sa neba", poručio je Brazilac, koji je karijeru počeo u Sao Paolu, a nastavio u Saragosi, Palmeirasu, Romi i Milanu, gdje je stavio tačku na igračke dane.

Ostavio je značajan trag u svakom klubu gdje je igrao, a ni u jednom od navedenih misiju nije završio bez bar jednog trofeja.

U rodnoj zemlji, najviše ih je osvojio sa matičnim klubom (11), dok je van granica Brazila najuspješniji bio u Milanu (šest), sa kojim je, između ostalog, 2007. godine postao šampion Evrope.

Sa reprezentacijom je dva puta pokorio planetu – 1994. i 2002. godine, dok je dva puta, 1997. i 1999. godine, bio i šampion Južne Amerike.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC