• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti Stankovićev "klinac iz rukava": Velja, Gavra ili Andra?

Autor Jovan Terzić

Očekuje se da Zvezdin trener u predstojećem duelu sa Partizanom povjerenje od starta ukaže iskusnijim igračima, a da neko od najmlađih dobije ulogu "džokera".

 Kup-Srbije-polufinale-vjeciti-derbi-Zvezda-Partizan-sastavi Izvor: MN PRESS

Ulog je veliki, tako da se za sutrašnji duel sa Partizanom očekuje da Dejan Stanković izvede nešto drugačiji sastav Crvene zvezde nego što je to bilo u martovskih 0:0.

Bio je to prvenstveni susret, u koji su crveno-bijeli ušli rasterećeni velikom bodovnom prednošću, ali sada je riječ o polufinalu Kupa.

Možda će vas zanimati

Zato ne bi trebalo očekivati da se u startnoj postavi opet nađu čak trojica igrača mlađih od 21 godine.

Istina, Njegoš Petrović već ima solidno seniorsko iskustvo iza sebe i njegovo mjesto u prvih 11 je "viđeno", ali će Veljko Nikolić i Željko Gavrić ovaj put vjerovatno početi na klupi, gdje bi mogao da im se pridruži i najmlađi prvotimac crveno-bijelih, Andrija Radulović, koji je debitovao golom protiv Radnika, ali mnogo važnije od tog pogotka iz penala je samopouzdanje koje je pokazao odmah po ulasku u igru na početku drugog poluvremena.

Nikolić i Gavrić imali su važnu ulogu u prošlom duelu sa crno-bijelima. Prvi je odigrao cijeli meč, a drugi 84 minuta, međutim, po povratku sa pauze zbog korona virusa nisu toliko raspoloženi na terenu, kao što su bili pred odlazak na neplanirani odmor.

Utiče na to odluka Dejana Stankovića da igra sa dvojicom špiceva, a u Nikolićevom slučaju i lakša povreda koju je zadobio u susretu sa Radom, ali najviše odlična forma u kojoj su Aleksa Vukanović i Mirko Ivanić.

UČINAK U PRVOM TIMU

Veljko Nikolić: 662 minuta (10 utakmica), 1 gol, 1 asistencija.

Željko Gavrić: 545 minuta (9 utakmica), 1 gol, 2 asistencije.

Andrija Radulović: 45 minuta (1 utakmica), 1 gol.

Marko Konatar: 45 minuta (1 utakmica).

Prorijedio je Stanković mladom tandemu minutažu za susrete na Banjici, u Inđiji i sa Radnikom, zbog čega bi bilo veliko iznenađenje da obojica počnu u srijedu u Humskoj (20 časova, TV Arena Sport 1).

Prije je za očekivati da u slučaju neizvjesnosti uđu tokom drugog dijela utakmice i pokušaju da povedu saigrače u finale.

Tome se nada Dejan Joveljić, doskorašnji napadač crveno-bijelih, koji je prije godinu dana kao 19-godišnjak upisao svoje minute u "vječitom derbiju" srpskog fudbala.

"Mnogo mi je drago zbog broja mladih igrača i mojih prijatelja u prvom timu Crvene zvezde. Želim im da uživaju u svakom momentu na terenu, jer utakmica kao što je derbi Zvezde i Partizana baš to i traži. Ja sam imao sreću da budem akter najveće utakmice srpskog fudbala, ali je rezultat bacio sjenku na kompletan utisak (0:1). Ostaje mi da jednog dana taj bilans popravim", najavio je Joveljić za MONDO.

Mladi napadač Ajntrahta je do kraja sezone na pozajmici u Anderlehtu, a kako su Belgijanci prekinuli svoje prvenstvo zbog korona virusa, trenutno se nalazi u Srbiji i poručuje da će u srijedu doći na stadion Partizana ukoliko mu obaveze to dozvole.

"Ne volim da prognoziram, ali nadam se što manje dramatičnoj pobjedi Zvezde i da neki od najmlađih u timu bude igrač odluke".

Šta vi mislite, ko bi to mogao da bude? 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC