• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastav Zvezde: Napad na Humsku sa jednim ili dva špica?

Autor Jovan Terzić

Dejan Stanković kaže da nema dilemu oko imena koja će početi derbi, ali ima oko formacije.

 Crvena-zvezda-Partizna-polufinale-Kupa-Srbije-2020-sastav-Zvezde Izvor: MN PRESS

"Znam tačno ko će igrati i ko neće. Imam još dilemu ili dvije, ali ona je više vezana za unutar terena, a ne za to ko će igrati", rekao je Dejan Stanković na konferenciji za medije uoči polufinalnog duela Kupa Srbije sa Partizanom (srijeda, 20.00, TV Arena Sport 1).

Nije, dakle, trener Crvene zvezde otkrio ono što trenutno najviše zanima navijače crveno-bijelih, a to je da li će u Humskoj napasti rivala već na njegovoj polovini sa dvojicom napadača ili će pojačanim veznim redom pomoći defanzivcima svog tima, a gol-šansu vrebati iz kontre.

Možda će vas zanimati

Ako se gleda forma, veći dio Zvezdine startne postave može se zaključiti, međutim, pitanje je hoće li se i Stanković time voditi. 

Primjera radi, Srđan Babić je vrlo efikasan u posljednje vrijeme, ali bi prednost u štoperskom tandemu sa Milošem Degenekom mogao, ipak, da dobije Nemanja Milunović. Bivši štoper BATE Borisova ima više iskustva u ovakvim utakmicama, a i bio je u timu protiv Inđije (2:1) u četvrtfinalu, kada je bilo najvažnije za crveno-bijele u periodu po povratku sa pauze zbog korona virusa, dok je prošlog vikenda odmarao. 

Što se tiče ostalih defanzivaca, tu dileme ne bi trebalo da bude. Borjan na golu, Gobeljić lijevo, Rodić desno i Degenek u sredini.

Ispred njih je već standardan Njegoš Petrović, a iako je Branko Jovičić u subotu odigrao cijelu utakmicu, čini se da će povjerenje od starta dobiti Dušan Jovančić

Kada je riječ o ofanzivnom dijelu tima, tu je najveća neizvjesnost. Ako Stanković odluči da igra sa dvojicom najisturenijih, onda će to biti Aleksa Vukanović i Tomane, a iza njih Mirko Ivanić uz jednog od prethodno pomenutih defanzivnih vezista. Vjerovatno Petrovića. 

Na krilima se svakako očekuju mladi Željko Gavrić i Mohamed el Fardu Ben, ali neće biti veliko iznenađenje ukoliko Stanković vrati Vukanovića uz lijevu aut-liniju umjesto Gavrića, a kao špica ostavi samo Tomanea. Ili, možda, Ričmonda Boaćija, mada je napadač iz Gane daleko od svog maksimuma, što smo vidjeli i tokom 60 minuta protiv Surduličana.

Junak pobede nad Liverpulom prije dvije sezone, Milan Pavkov, i dalje "živi" na toj slavi, ali golgeterski post koji traje od decembra sve više ga udaljava iz ozbiljne konkurencije za mjesto u timu Dejana Stankovića.

Dakle...

Pretpostavićemo dvije opcije Zvezdine startne postave za srijedu uveče: 

Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben, Ivanić, Gavrić - Vukanović ili Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Ben, Petrović, Ivanić, Gavrić - Tomane, Vukanović.

Kojih 11 biste vi odabrali? Napišite nam u komentaru. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC