• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar donirao sportsku opremu Guberu iz Srebrenice

Autori mondo.ba Autori Fena

Lijep gest kluba sa "Grbavice"

 Željezničar donirao sportsku opremu Guberu iz Srebrenice Izvor: FENA

Fudbalski klub Željezničar donirao je sportsku opremu Guberu, a predstavnik sarajevskih "plavih" Elvis Huremović kaže da njihov klub ima dobru dugogodišnju saradnju sa srebreničkim klubom.

"Nama je čast i zadovoljstvo da možemo pomoći Srebrenici, naš klub je društveno odgovoran i Srebrenica nije jedino mjesto koje pomažemo. Ipak, više smo emotivno vezani za Srebrenicu, jer imamo dugu istorijsku tradiciju povezanosti 70-ih i 80-ih godina. Prije deset godina smo ovdje igrali prijateljsku utakmicu, evo i sad na ovaj način pomažemo onoliko koliko smo u mogućnosti", rekao je Huremović.

Možda će vas zanimati

S obzirom da se bliži stogodišnjica Gubera, postoji namjera da u narednom periodu bude organizovana prijateljska utakmica između ova dva kluba.

Predsjednik Uprave Gubera Zijo Salimović zahvalio je na donaciji i dugogodišnjoj saradnji predstavnicima kluba sa "Grbavice".

"Naša saradnja traje od 1973. godine, drago mi je da se ta saradnja nastavlja i slobodno mogu reći da su od svih sportskih klubova najviše predstavnici Željezničara dolazili nama u posjetu", istakao je Salimović.

Poveznica za ovu vrijednu sportsku donaciju bila je poslanica u Narodnoj skupštini RS Begija Smajić, koja je izrazila zadovoljstvo što je bila posrednik između ovih kluba i nada se da će ova saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

"FK Guber ima značajnu istoriju i drago mi je da sam na ovaj način uspjela povezati klubove, a incijator svega je moj školski prijatelj Elvis Huremović kojem smo zahvalni na svemu", kazala je Smajić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC