• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istina o SUKOBU U VUKOVARU: BBB pripremali napad, policija sve znala!

Autor Vladimir Sukdolak

Portal Srbi.hr iznio nove detalje tuče na ulicama Vukovara, u kojoj su s jedne strane učestvovali navodno navijači Dinama iz Zagreba BBB i navijači Partizana.

 tuča BBB Grobari Vukovar novi detalji Izvor: Mondo/Goran Sivački

Brutalna tuča koja se u četvrtak oko 19 časova dogodila na ulicama Vukovora i dalje je tema u regionu. Jednako se o njoj priča i u Zagrebu i u Beogradu.

U petak su isplivali novi detalji sukoba dvije grupe mladiće koji se dogodio u Ulici Venac Kneza Branimira u blizini ugostiteljskog objekta.

Možda će vas zanimati

Kako prenosi portal Srbi.hr u njemu je bilo desetak mladića srpske nacionalnosti, koji su tu sjedili i nekoliko sati pre samog događaja. Kako navodi policija sukobilo se dvadesetak pripadnika dve navijačke grupe, odnosno Bed Blu Bojsi i Grobari.

Prema dostavljenoj dopuni jučerašnjeg saopštenja, policija navodi da je do sada u Policijsku stanicu Vukovar privedeno 18 učesnika tuče i da se intenzivno traga za još njih nekoliko.

"Među privedenima je 14 učesnika iz Vukovara, te po jedan iz Gaboša, Borova, Markušice i Zagreba. Učesnici tuče su životne dobi od 18 do 46 godina. Kako smo u prethodnoj informaciji naveli da je sukob za posljedicu imao povređivanja učesnika, raspolažemo činjenicom da su tjelesno povrijeđeni dva 20-godišnjaka, 26-godišnjak, 29-godišnjak, 31-godišnjak i 46-godišnjak, svi iz Vukovara, te 30-godišnjak iz Gaboša. Nemamo službene informacije o prirodi i težini povreda. Uviđaj na mjestu događaja je rasvijetlio određene pojedinosti o sukobu pri čemu smo pronašli i razna priručna sredstva (drvene i metalne palice) koja su učesnici tuče koristili pri fizičkom obračunu", navedeno je u policijskom saopštenju.

"Da je policija znala da se nešto sprema potvrđuje i prisustvo dvojice policajaca u navedenom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u blizini mjesta događaja. Prema saznanjima koja smo u međuvremenu prikupili policajci su zatečene u kafiću na to i upozorili te su sa njima proveli više od sat i po vremena odnosno sve do početka samog sukoba", navodi se u tekstu.

Na portalu Srbi.hr su od nekoliko aktera tuče saznali da su, budući da su upozoreni da se na njih sprema napad, odlučili da kafić napuste u grupi i da je odmah po njihovom izlasku iz objekta na njih potrčala grupa od desetak BBB-a naoružanih palicama i raznim drugim hladnim oružjem. I oni su potrčali prema njima kako bi se sukobili na otvorenom, a ne u samom kafiću.

Dvojica policajaca su sve nemoćno posmatrala, ali je u momentu kada su pokušali da ih zaustave od strane jednog Bojsa palicom napadnut čak i jedan od njih, ali nije došlo i do povređivanja.

"Oni su nam još u kafiću savjetovali da odemo kućama, a potvrdili su nam i da su čuli da se u Vukovaru okupilo desetak Bed Blu Bojsa koji su pod nadzorom policije. Rekli su nam da se raziđemo i da se ništa neće dogoditi. Objasnili smo im da ako budemo išli kući po dvojica ili trojica da će nas tada sigurno napasti. Odlučili smo da svi zajedno idemo kući i taman kada smo krenuli na kafić je nasrnulo njih deset pod fantomkama naoružanih kuvanim motkama iako je u kafiću bilo i žena. Tada smo se i mi zaletjeli prema njima jer smo se plašili da i neko od njih unutra ne strada", opisuje šta se dogodilo jedan od mladića u srednjim dvadesetim godinama.

Parola grobara o Vukovaru i navijačkom sukobu sa BBB
Izvor: Grobari parola o Vukovaru

Po pravilu, odmah su se pročule dvije različite priče. Jedna od njih glasila je da su tokom jučerašnjeg dana nekoliko BBB-a napali jednog Srbina, a druga da je jedan od vođa vukovarskih navijača Dinama verbalno napadnut kada je sa ženom i malim djetetom prolazio pored kafića u blizini kojeg će kasnije izbiti tuča.

Sagovornici portala Srbi.hr tvrde da ni jedna od ove dvije priče nije istinita.

"Nije istina da smo mi napali tog dečka sa ženom i djetetom. To su oni izmislili da imaju opravdanje za ovaj napad. Oni obično i napadaju tako da ne biraju ima li djevojaka ili djece u društvu", navodi neimenovani momak.

Tuča navijača
Izvor: YouTube


"Sve je počelo još u utorak kada su BBB u Vukovaru napali jednog mladog momka iz Borova koji ima možda 18 godina. On je bio u društvu jednog Hrvata koji je takođe napadnut jer je bio s njim. Tada su oni preko njih dvojice prijetili svim Srbima koje znaju da će ih prebiti. Imali su i dva noža. U srijedu su viđeni kako se okupljaju u jednom kafiću u Borovu naselju u kojem često borave, a u gepeke dva auta spremali su palice. Bilo ih je deset, a nakon toga vozali su se po gradu i tražili Srbe. Odvezli su se usred bijela dana do silosa u Bršadinu gdje su čekali nekog njima poznatog Srbina sa palicama i maskama. Sve to je kulminiralo juče kada se igrom slučaja više nas okupilo u kafiću u kojem se najviše i okupljaju Srbi", tvrdi jedan od sagovornika.

Napadi na Srbe u Vukovaru traju već dvije godine, tačnije od osnovanja udruženja navijača Dinama.

"Oni su prije više od dve godine osnovali to svoje udruženje i od tada kreću napadi na lokalne Srbe. Nedavno su jurili automobilima jedan auto u kojem su bile dvije djevojke jer su prepoznali da je u njemu jedan Srbin koji se njima ne sviđa. Mi nemamo više normalan život jer većina nas koji idemo na utakmice ne možemo više slobodno da šetamo gradom, a da se na nas ne zaleti neki auto pun maskiranih BBB-a. Najgore je što napadaju i maloljetnike, a ne samo nas. Oni su i za vrijeme korone bili u Crvenom krstu kao volonteri koji pomažu starijim osobama, a u gepeku su držali palice i tako maskirani jurili Srbe po gradu", završava priču Srbin iz Vukovara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC