• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nećemo ući kao Zvezdina filijala, već kao samostalan klub!"

Autor Mladen Šolak

Prvi čovjek Grafičara objasnio zašto je taj klub odustao od plasmana u Superligu.

 Graficar-ne-ulazi-u-Superligu-filijala-Crvene-zvezde-stadion-saopstenje-Slobodan-Govedarica Izvor: MN PRESS

Prethodnih godina, beogradski klub Grafičar igrao je na pomoćnim terenima stadiona Crvene zvezde, razvijao njene talente i usko sarađivao sa klubom sa "Marakane".

U međuvremenu, kao filijala crveno-bijelih počeo je da ostvaruje i dobre takmičarske rezultate, pa ovu sezonu u drugom rangu (Prvoj ligi Srbije) privodi kraju na prvom mjestu tabele.

U takvoj situaciji, nedjeljama unazad se spekulisalo o tome da li će Grafičar ući u Superligu i da li bi to bilo prema propisima, s obzirom na to da je razvojni tim Zvezde.

Možda će vas zanimati

Tim povodom u subotu se obratio predsednik Grafičara Slobodan Govedarica i rekao da taj klub neće igrati u najvišem rangu i da će tu odluku predložiti upravnom odboru.

"Svakog dana dobijamo pitanja: 'Da li ćete ući u Superligu?' , 'Da li je moguće da klub koji usko sarađuje sa Crvenom zvezdom igra isti rang takmičenja?', "Da li je to po propisima FIFA i UEFA moguće?'. Jasno je da bi ulaskom RFK Grafičar u Superligu saradnja sa Crvenom zvezdom morala biti u potpunosti prekinuta zbog regularnosti takmičenja. Crvena Zvezda je naš najveći i najtrofejniji klub i Zvezdi ne treba sjenka na istorijske uspjehe koje ostvaruje u posljednje vrijeme", rekao je on.

Izvor: MN PRESS

"Dragan Džajić, velika fudbalska i ljudska legenda, nas je posavjetovao na početku vođenja kluba da idemo korak po korak, pravimo zdrave temelje i da stvorimo klub koji ce da traje. Zbog toga obavještavam sportsku javnost da je moj stav koji ću iznijeti na Upravni odbor kluba u ponedjeljak da klub odustane od plasmana u Superligu Srbije ove sezone iako je dokazao da je u svakom smislu najbolji u Prvoj ligi", dodao je predsjednik Grafičara.

Govedarica je dodao i da taj klub odustaje od plasmana i zbog infrastruktirnih pitanja, jer još nije izgradio stadion na kojem bi mogao da igra mečeve najvišeg ranga. Plan je da bude postavljen teren sa vještačkom travom i da bude izgrađena tribina prema svim propisima.

Kada se ispune svi uslovi, cilj će biti Superliga.

"Takođe, nedostatak adekvatne infrastrukture je razlog odustajanja našeg kluba od elite. Ali i ona će biti završena najkasnije za dvije godine. RFK Grafičar je osnovan 1922. godine i predstavlja klub sa velikom tradicijom koji se nalazi na jednoj od najljepših lokacija u Beogradu i ubijeđen sam da će za godinu ili dvije biti član Superlige, ali ne kao filijala Crvene zvezde, već kao potpuno samostalan klub".

Slobodan Govedarica i Zvezdan Terzić
Izvor: MN PRESS

Poruka iz Grafičara je da su prethodnih godina prešli veliki put i da su ponosni na urađeno.

"Cilj svakog sportskog radnika i sportiste je da bude prvi, da u svakom meču da svoj maksimum i bude najbolji. Samo uz ekstremne napore i odricanja dolaze i rezultati. Kada smo 2015. godine preuzeli RFK Grafičar to je bio klub pred gašenjem. Račun je bio u blokadi. Klub se nalazio u četvrtom rangu takmičenja. Od mlađih selekcija, klub je imao samo omladince u trećem rangu takmičenja. Prostorije i svlačionice su bile u ruiniranom stanju".

Govedarica je rekao da su uložena značajna novčana sredstva u razvoj kluba.

Od prvog dana upravljanja klubom fokus je bio na fer i sportskom odnosu, ozbiljnom radu i visoko postavljenim sportskim ciljevima. Oformljene su sve mlađe selekcije i zaposleni su treneri sa 'A' ili 'PRO' licencama. Uložena su znatna novčana sredstva u renoviranje postojećih svlačionica, prostorija kluba, u kupovinu sportske opreme i rekvizita. Potpisan je Ugovor o saradnji sa Crvenom zvezdom. Prvi tim i sve mlađe selekcije su, iz godine u godinu, napredovali iz ranga u rang. Sa ponosom možemo da kažemo da su nam trenutno sve mlađe kategorije u najvišim rangovima. Od kluba pred gašenjem, došli smo do toga da smo na pragu Superlige!", naglasio je prvi čovjek Grafičara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC