• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torino KONAČNO prekinuo seriju poraza – ali ne može da bude zadovoljan

Autor mondo.ba

Podjela plijena u prvoj utakmici po povratku Serije A

 Serija A 25. kolo Torino Parma 1 1 Izvor: Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Nakon tačno 104 dana zbog pandemije korona virusa, večeras je nastavljeno elitno italijansko fudbalsko takmičenje.

Čast da započnu "post-karantinski" dio ovosezonske Serije A imali su Torino i Parma, u prvoj od četiri odgođene utakmice 25. runde koje će biti odigrane ovog vikenda. Na kraju, rivali su morali da se zadovolje podjelom bodova, kojom, kada se sve sagleda, mora da bude zadovoljniji gostujući tim:

TORINO – PARMA 1:1 (1:1)
/Nkulu 15 – Kucka 31/

Možda će vas zanimati

Torino je nakon 15 minuta stigao do vođstva i ponadao se u tim trenucima da bi u preostalih 75 minuta mogao da upiše tek treću domaću pobjedu nad Parmom u ovom milenijumu (slavio 2001. i 2014. godine).

U tome, ipak, nije uspio, ali je izvukao bar neku korist – prekinuo je niz poraza u svim takmičenjima, koji je trajao sedam utakmica.

Kada je večerašnji domaćin u pitanju, statistika otkriva interesantan podatak - kad Nikolas Nkulu pogodi glavom za Torino na domaćem terenu, "bikovi" ne gube!

Nakon postignutog gola, Nikolas Nkunku je kleknuo u znak poštovanja prema 46-godišnjem Afroamerikancu Džordžu Flojdu, zbog čije se tragične smrti u Mineapolisu održavaju demonstracije širom SAD.

Kamerunski defanzivac je dogovorio saradnju sa Torinom u ljeto 2017. godine, kada je prvo stigao na pozajmicu, nakon čega je italijanski klub otkupio njegov ugovor.

Večeras je Nkulu postigao peti gol u dresu Torina, a prvi u ovoj sezoni, a interesantno je da Torino, rekli smo, NIKAD nije teren napustio poražen kada ovaj 30-godišnji centralni bek poentira udarcem glavom na Olimpijskom stadionu u Torinu.

Ne računajući večerašnji, Nkulu je posljednji postigao je 26. decembra 2018. godine, kada je Torino lako odradio posao protiv Empolja (3:0).

Izvor: Fabio Ferrari/LaPresse

Debitanski gol za sadašnji klub postigao je 2. decembra 2017. protiv Atalante (1:1), a zatim je bio precizan i 11. februara 2018. protiv Udinezea (2:0), te 2. septembra 2018. u meču sa SPAL-om  i, rekosmo, 26. decembra pretprošle godine protiv Empolija (3:0).

Ipak, kao što smo već rekli, taj njegov gol nije bio dovoljan da Torino, za koji je posljednjih desetak minuta odigrao Saša Lukić, upiše devetu ovosezonsku pobjedu u Seriji A i odmakne "crvenoj zoni" na pet bodova.

Izvor: Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Iako je Torino u nastavku stvorio nekoliko stopostotnih šansi, krivci za to su, prije svega, Juraj Kucka, koji je u 31. minutu iskoristio povratnu loptu Žervinja, ali i prvo ime Torina Andrea Beloti, koji na startu drugog poluvremena nije pogodio sa "kreča" nakon što ga je na petercu faulirao Simone Jakoponi.

SERIJA A – 25. kolo

Subota:

Torino – Parma 1:1 (1:1)
/Nkulu 15 – Kucka 31/

Verona – Kaljari (21.45)

Nedjelja:

Atalanta – Sasuolo (19.30)

Inter – Sampdorija (21.45)

TABELA: Juventus 63, Lacio 62, Inter (-1) 54, Atalanta (-1) 48, Roma 45, Napoli 39, Parma 36, Milan 36, Verona (-1) 35, Bolonja 34, Sasuolo (-1) 32, Kaljari (-1) 32, Fiorentina 30, Udineze 28, Torino 28, Sampdorija (-1) 26, Đenova 25, Leće 25, SPAL 18, Breša 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC