• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zvezdaški" okršaj u Veroni: Darko Lazović ima razloga za slavlje!

Autor mondo.ba

Ex-fudbaler Crvene zvezde asistirao kod prvog večerašnjeg gola Verone i naslutio loš debi ex-trenera "crveno-bijelih" Valtera Zenge na klupi Kaljarija.

 Serija A 25. kolo Verona Kaljari 2 1 asistent Darko Lazović Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Od ljeta 2009. do ljeta 2015. godine Darko Lazović je nosio dres beogradske Crvene zvezde i osvojio tri trofeja – jedan u Superligi Srbije i dva u kup-takmičenju.

Od ljeta 2005. do ljeta 2006. na kormilu tima iz Ljutice Bogdana sjedio je Valter Zenga i osvojio duplu krunu.

U večeri kad je Crvena zvezda po 31. put postala šampion države, na Apeninima se sastao pomenuti dvojac. Bio je to okršaj Verone i Kaljarija na "Bentegodiju", koji neće po dobrom pamtiti Valter Zenga, debitant na klupi tima sa Sardinije:

VERONA – KALJARI 2:1 (2:1)
/Di Karmine 14, 26 – Simeone 43/

U večerašnjoj utakmici, drugoj po povratku Serije A nakon 100 i "kusur dana" zbog pandemije korona virusa, legendarni golman za kormilom Kaljarija nije mogao, prije svega, da računa na Rađu Naingolana zbog povrede, ali ni na Žoaa Pedra, u ovom trenutku četvrtog strijelca prvenstva (16 golova).

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Bio je to hendikep koji su igrači Ivana Jurića, svakako, znali da iskoriste i upišu desetu pobjedu po povratku iz Serije B i još jednom dokažu da je opstanak u eliti davno zaboravljen cilj...

... jer se "puca" na Ligu Evrope!

Verona je nakon 26 mečeva na sedmoj poziciji uz 38 bodova, jednim manje od Napolija, koji je nedavno osvojio Kup Italije, pa fudbaleri koje trenira hrvatski stručnjak imaju razloga za optimizam po pitanju vađenja vize za evropsku pozornicu.

Da Valter Zenga neće po dobrom pamtiti "vatreno krštenje" na klupi Kaljarija, nagovijestio je Darko Lazović perfektnom asistencijom za Samuela Di Karminea u 14. minutu.

Napadač Verone je, nakon Lazovićevog milimetarski preciznog pasa, udarcem glavom "zakucao" loptu u mrežu, a nešto kasnije se odvažio na udarac sa distance i majstorski pogodio.

Tokom prvog poluvremena, u 35. minutu, Verona je ostala sa deset igrača jer je direktan crveni karton zbog starta nad Markom Rogom.

Jurićev tim, međutim, to nije koštalo pozitivnog rezultata jer je Kaljari, uspio samo da "prepolovi" zaostatak preko Đovanija Simeonea, ali i 20 minuta prije kraja takođe ostao sa igračem manje jer je drugi žuti karton pokazan Luki Ćigariniju.

SERIJA A – 25. kolo

Subota:

Torino – Parma 1:1 (1:1)
/Nkulu 15 – Kucka 31/

Verona – Kaljari 2:1 (2:1)
/Di Karmine 14, 26 – Simeone 43/

Nedjelja:

Atalanta – Sasuolo (19.30)

Inter – Sampdorija (21.45)

TABELA: Juventus 63, Lacio 62, Inter (-1) 54, Atalanta (-1) 48, Roma 45, Napoli 39, Verona 38, Parma 36, Milan 36, Bolonja 34, Sasuolo (-1) 32, Fiorentina 30, Udineze 28, Torino 28, Sampdorija (-1) 26, Đenova 25, Leće 25, SPAL 18, Breša 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC