• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević otkrio: Prebolio sam koronu, imao sam je još prošle godine!

Autor mondo.ba

Bh. stručnjak testiranjem na antitijela otkrio da je bio zaražen korona virusom, a dao i zanimljivo mišljenje: "Oni su u stanju da donesu virus i puste ga. Vide nema ga u Švedskoj ili Njemačkoj i kažu hajmo malo tamo..."

 Mehmed Baždarević imao korona virus Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Mehmed Baždarević od Nove godine nema angažman, ali trenutno pregovara sa jednim klubom izb Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dok čeka novi posao bh. stručnjak dao je intervju za "Dnevni avaz" u kojem je otkrio da je i on prebolio korona virus.

"Nedavno sam se testirao na koronavirus i rekli su mi da posjedujem antitijela jer sam prebolio korona virus", rekao je Baždarević koji vjeruje da je bio zaražen još prošle godine.

"Najvjerovatnije to je bilo još prošle godine dok sam vodio Pariz. Sjećam se situacije kada je nas desetak u svlačionici bilo prehlađeno, ali ništa strašno. Kasnije sam u razgovoru sa tim igračima saznao da su i kod njih otkrivena ta antitijela, a i oni pretpostavljaju da je to bilo tada, jer u posljednje vrijeme nisu imali nikakvih simptoma", rekao je Baždarević.

Situacija u Francuskoj se prema njegovim riječima konačno normalizuje.

"Već mjesec ili malo više situacija je pod kontrolom, ali jednostavno do prije dva-tri dana nisu dali nikoma da uđe ili izađe iz Francuske kako opet ne bi bilo problema. Ne boje se oni tzv. drugog talasa, nego dolazaka iz inostranstva i ponovnog donošenja virusa, kao što je taj virus i unesen u državu. Ma znate kako je to, ima tu i bolesti, ali i prevare. Haj' ti sad znaj šta je tu sve tačno, a šta nije", rekao je Meša.

Baždarević ima svoje mišljenje o korona virusu i trenutnoj situaciji, koje bi se čak moglo nazvati teorijom zavjere.
"Znate šta je tu najveći problem, to što su uspjeli staviti svijet u tu neku psihozu. Neke države se otimaju, međutim, znate kako to ide. Oni su u stanju da donesu virus i puste ga. Vide, nema ga u Švedskoj i Njemačkoj i kažu 'Hajmo malo tamo...'. To je takva organizacija koju drže milijarderi, a ne klošari. A mi smo tu da šutimo, daju nam malo posla, malo zadovoljstva i završena priča. Ovdje u Francuskoj ljudi su prepadnuti i vjeruju u sve to. Zbog toga iz kuće nisam izašao dva i po mjeseca. Još u automobilu imam dvije maske, iako smo mi sportisti imuni. Ne bi trebalo biti nikakvih problema, ali šta ja znam..."

Trenutno je u pregovorima sa jednim klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali neće tamo po svaku cijenu.

"Pozvali su me na razgovor u Dubai, pošto se sad iz Francuske može izaći, međutim, prije odlaska rekao sam im da mi pošalju pismenu ponudu. Jasno sam im rekao da ne mogu doći sve dok na papiru nemam nešto konkretno, bar za početak pregovora. A oni insistiraju da odmah dođem i da tamo otvorimo pregovore. Trebao sam putovati u subotu, ali neću sve dok od njih ne dobijem traženi papir. Bože zdravlja, otvoriće se nešto. Život je takavm da se nastavila sezona u Francuskoj vjerovatno bih imao još ponuda, ali iovdje se ne igra skoro do septembra", istakao je Baždarević.

On se osvrnuo i na posljednje odluke UEFa, te na činjenicu da će reprezentacija BIH u septembru, oktobru i novemrbu odigrati sedam ili osam utakmica.

"Nisu sami nama 'nagurali' raspored. Nikada se nije desilo da se osam kvalifikacionih utakmica igra u tako kratkom periodu. Međutim, nikada se nije desilo ni ovo što se sad dešava u svijetu, situacija je ekstremna. Sigurno da našoj repreznetaciji neće biti lako, ali neće ni našim protivnicima. Treba moliti Boga da ne bude povreda, odnosno da naši igrači budu spremni za iskušenja koja ih očekuju. Bolje bi bilo da se igra u uobičajenom ritmu, ali Bože moj... S druge strane dobra stvar je to što će naš novi stručni štab imati više prilika da bude sa igračima, a ne samo tri-četiri dana priprema pred baraž. Ovako će imati više vremena da svoje ideje sprovede u djelo", istakao je Baždarević.

Popularni Meša ističe da bi žrtvovaoutakmice u Ligi nacija za špripremu baraža za EURO protiv Irske.

"Za plasman na EURO 2021 bih sigurno žrtvovao ostale utakmice, bez obzira što mi sportisti želimo pobijediti u svakoj utakmici. Ali ako bih mogao birati sigurno bih to učinio. Osim predstojeće Lige nacija biće još jedne kvalifikacije za Mundijal", zaključio je popularni Meša.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC