• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal se vratio u "epicentar" zaraze, Atalanta nastavila da gazi

Autor mondo.ba

Sedmi put ove sezone tim iz Bergama postigao je barem četiri gola.

 Atalanta - Sasuolo 4:1 Serija A 25. kolo zaostala utakmica Izvor: Guliver/Getty Images/Claudio Villa

Atalanta se vratila u Bergamo, a povratak na stadion "Atleti Azuri D’Italija", koji je prethodnih nekoliko mjeseci bio renoviran, uljepšala je "pokerom" protiv Sasuola i tako nastavila sa serijom sjajnih izdanja započetom prije prekida sezone zbog pandemije korona virusom.

Upravo su grad Bergamo, ali i kompletna pokrajina Lombardija, bili među zarazom najpogođenijim dijelovima Italije, a podsjetimo da mnogi stručnjaci smatraju da je upravo duel Lige šampiona između Atalante i Valensije, odigran u Milanu, bio "okidač" koji je pokrenuo epidemiju u Italiji.

Možda će vas zanimati

Sedmi put ove sezone sjajni tim Đampjera Gasperinija "spakovao" je barem četiri lopte u mrežu protivnika.

Ovaj put "stradao" je Sasuolo 4:1 (3:0), ekipa koja je upravo Atalanti ustupila svoj stadion "Mapei" u vrijeme renoviranja zdanja u Bergamu, ali popusta ni prema "neroverdima" nije bilo.

Već u prvih 45 minuta bilo je jasno da će bodovi ostati domaćinu, koji je za 45 minuta postigao tri gola.

Uigrana akcija nakon kornera prethodila je prvom golu u 16. minutu, kada se Berat Đimšiti našao sam na petercu i lako pospremio loptu u mrežu.

Zablistao je zatim Duvan Zapata, koji je večeras postigao dva gola, a između njih nespretno je reagovao Mehdi Burabija, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Izvor: Guliver/Getty Images/Claudio Villa

S obzirom da će svaki djelić snage i energije i te kako biti potreban u nastavku sezone, domaći nisu previše "zapinjali" u nastavku, pa su gosti ipak uspjeli postići počasni pogodak.

Do tada je na golu Atalante briljirao Pjerluiđi Golini, ali u drugom minutu nadoknade nije imao šanse. Burabija je milimetarski precizno naciljao iz slobodnog udarca, te se golom za konačnih 4:1 koliko-toliko iskupio za autogol iz prvog dijela meča.

GASPERINI ISKLJUČEN

Pravu glupost napravio je trener Atalante Đampjero Gasperini. U trenutku kada je njegova ekipa vodila 4:0, isključen je zbog prigovora glavnom sudiji Danijeleu Kifiju, pa neće biti u mogućnosti da sjedi na klupi u narednom kolu, u još jednom domaćem meču u srijedu protiv Lacija.

Bilo je još mnogo povoljnih prilika za gol na obje strane i ne bi bilo iznenađenje da je u Bergamu viđen i dvocifren broj pogodaka.

Ipak, ostalo je 4:1. Ovim trijumfom "boginja" je stekla šest bodova prednost nad Romom, a za Interom, koji ima i meč manje, zaostaje tri koraka.

"Nerazuri" će večeras od 21.45 ugostiti Sampdorija, nakon čega će konačno, nakon puta četiri mjeseca, biti kompletirano 25. kolo.

SERIJA A - 25. KOLO:

Atalanta - Sasuolo 4:1 (3:0)
/Đimšiti 16, Zapata 31, 65, Burabija 37 ag - Burabija 90+2/

Inter - Sampdorija (21.45)

Odigrano u subotu:

Torino - Parma 1:1 (1:1)
/Nkulu 15 - Kucka 31/

Verona - Kaljari 2:1 (2:1)
/Di Karmine 14, 26 - Simeone 43/

TABELA: Juventus 63, Lacio 62, Inter (-1) 54, Atalanta 51, Roma 45, Napoli 39, Verona 38, Parma 36, Milan 36, Bolonja 34, Sasuolo 32, Fiorentina 30, Udineze 28, Torino 28, Sampdorija (-1) 26, Đenova 25, Leće 25, SPAL 18, Breša 16.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC