• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kon o derbiju: Ovo me najviše nervira u cijeloj priči!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Član Kriznog štaba na Prvoj objasnio gdje bi trebalo tražiti krivicu, a gdje ne!

 Derbi-Predrag-Kon-o-derbiju-i-koroni Izvor: ‚Mondo/ Goran Sivački

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da će podnijeti ostavku u Kriznom štabu, ukoliko Srbija bude opet morala da "zatvori" stariju populaciju.

Govoreći o derbiju, masovnom sportskom događaju koji mnogi krive za novo širenje virusa u Srbiji i Crnoj Gori, Kon je rekao da bi trebalo ispitati gdje je napravljena greška i ko je za nju odgovoran.

Možda će vas zanimati

"Nikada nisu skinute mjere ograničenja broja ljudi i držanja distance. Sada je pitanje da li je to moglo da se sprovede, ili ne, i zašto nisu kažnjeni oni koji se nisu pridržavali tih preporuka. Još 11. juna sam predložio da se to komunicira javnosti, dok sam bio na odmoru, prijedlog da mora na neki način da se klubovima stavi do znanja da ne mogu da se tako ponašaju ili će biti kažnjeni. Ja to imam zapisano, datum, vrijeme... Poslije toga, tražio sam da se to komunicira javnosti, da ako su već bili na tome, da izbjegavaju kontakt sa starijim osobama. Da li je moglo bolje? Vjerovatno, ali nije moglo u tom trenutku, mi nismo bolji nego što jesmo. Oni koji misle da jesu, možda im se samo čini. U situaciji tog pritiska, trebalo bi tražiti najbolja rješenja. Griješili smo, gdje je ta greška i ko je odgovoran, to bi trebalo ispitivati," rekao je on.

"Ja se ne perem ovim, ne interesuje me, već želim da se shvati da je virus naš protivnik. Toliko me nervira, u ovoj situaciji, kada neko misli da su zdravstveni radnici neprijatelji. Na Infektivnoj, gdje su se dešavali incidenti, gdje su nervozni ljudi, opravdano nervozni, gdje su svi očajni i izgorjeli od posla, još treba da se sav pritisak sruči na njih. Udarajte vi po meni, ali odgovornost bi trebalo da trpe i organizacije," rekao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC