• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Levandovski "pomeo" konkurenciju: Poljak najbolji igrač Bundeslige!

Autor mondo.ba

Zasluženo, nema šta!

 Bundesliga Robert Levandovski najbolji igrač Bundeslige Izvor: Alexander Hassenstein/Getty Images Europe

Utakmicama 34. kola danas će biti spuštena zavjesa na takmičenje u Bundesligi, a posljednjih 90 minuta riješiće 2-3 dileme u borbi za plasman na evropsku scenu, ali i opstanak.

Titulu je još ranije ovjerio minhenski Bajern, koji je stigao do osme uzastopne "salatare".

Tim kojim komanduje Hansi Flik pred posljednje kolo ima dvocifrenu bodovnu prednost nad prvim pratiocem, dortmunskom Borusijom (Bajern 79, Borusija Dortmund 69), pa će za Bavarce meč protiv Volfsburga, koji se sa Hofenhajmom bori za direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope, biti revijalnog karaktera.

Možda će vas zanimati

Osim ekipe, Bajernu je pripala i individualna titula, odnosno ona za najboljeg igrača Bundeslige u takmičarskoj sezoni, a to je, naravno, sjajni Poljak Robert Levandovski!

"Leva" je bio istinski lider bavarskog giganta na putu ka osmoj vezanoj tituli postigavši čak 33 gola na 30 utakmica, a u prošlom kolu postao je najbolji strani strijelac Bundeslige u jednoj sezoni, nadmašivši rezultat gabonskog napadača Pjera-Emerika Obamejanga, koji je u sezoni 2016-17 postigao 31 gol za "milionere" iz Dortmunda.

U saopštenju Bundeslige navedeno je da je Poljak sasvim zasluženo osvojio titulu najboljeg igrača elitnog ranga njemačkog fudbala, s obzirom da je, prilikom glasanja, "pomeo" konkurenciju u vidu mladih fudbalera za koje se otima Evropa, Džejdona Sanča (Borusija Dortmund) i Kaija Haverca (Bajer).

Robert Levandovski već deceniju "teroriše" protivničke golmane u Bundesligi.

Prve četiri godine, to je radio kao adut kluba sa Vestfalena i na 187 utakmica postigao 103 gola. U ljeto 2014. godine prešao je u Bajern, gdje je na 283 zvanične utakmice postigao 239 golova, te se nalazi na drugom mjestu klupske vječne liste strijelaca, iza neprikosnovenog Gerda Milera (515).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC