• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DESET igrača Zvezde se vraća sa pozajmica: Može li Deki da probere?

Autor Milutin Vujičić

Zvezda je zbog povećeg igračkog kadra pozajmila veliki broj fudbalera, a retko ko od njih će ostati u klubu u kom je bio na određeno... Ima li tu "materijala" za novi tim Dejana Stankovića?

 Fk Crvena zvezda deset igrača se vraća sa pozajmica Izvor: MONDO/MN Press

/piše: Milutin Vujičić/

Dobro je poznato da Crvena zvezda ima veliki igrački kadar, a to je tokom prethodne sezone imalo i pozitivne, ali i negativne strane…

Može se reći da je za igranje na tri fronta svakako odlično kada je "klupa duža", ali istovremeno to nosi i probleme kada se prepolovi broj utakmica u kalendaru. Potrebno je svima dati šansu, činiti sve da ne dođe do nezadovoljstva unutar tima, ali istovremeno brinuti o tome da rezultati ne trpe dok jurite šampionsku titulu, tako da je treneru izuzetno teško da balansira.

Tako su recimo trojica napadača dijelila minutažu i tu nije bilo dobrobiti ni za jednoga od njih.

Dejan Stanković je već tokom zime ostao bez nekoliko igrača na koje nije računao, ali će i ovog ljeta na prvoj prozivci imati "viška" jer se sa pozajmica vraća desetak igrača.

U pitanju su dvojica golmana Nikola Vasiljević (Radnik) i Aleksandar Stanković (Napredak), s tim da drugopomenutom ugovor ističe ovog ljeta, pa će biti odmah spreman za promjenu sredine, naravno ako mu Crvena zvezda ne ponudi obnovu saradnje, ali je to malo vjerovatno pošto već ima dovoljno golmana u igračkom kadru, dok se razmišlja i o Filipu Stankoviću iz Intera.

Vraća se i lijevi bek Stefan Hajdin, koji je član Zvezde već dvije i po godine, ali je prošlog ljeta otišao na drugu pozajmicu u Voždovac u kome je igrao solidno (26 mečeva, dva gola i tri asistencije).

Ugovor sa Zvezdom ističe mu krajem 2020. godine, nezvanično se može čuti da će mu Stanković dati šansu da bude "bekap" opcija tokom ljeta, ali tu su još i Milan Rodić i mladi Marko Konatar, pa je jasno da će momak koji posjeduje i hrvatski pasoš morati da "zapne" da bi ostao u klubu.

Izvor: MN PRESS

U Zvezdu se vraćaju i trojica fudbalera koja su pristigla u burnom prelaznom roku u ljeto 2018. godine i do sada nisu ostavila sjajan utisak: Dejan Meleg, Milan Jevtović i Erik Jirka.

Meleg je imao slabu sezonu u Radničkom (21 meč, pet asistencija), u kom je promijenio i dvojicu trenera, stalno je mijenjao ulogu od startera preko rezerviste, pa je sasvim izvesno da Nišlije neće ni probati da ga otkupe, dok ga sa Zvezdom ugovor "veže" još godinu dana.

Malo bolji status ima godinu dana stariji Milan Jevtović, koji je strpljivo jesenas čekao šansu kod Milojevića i doprinio s dva gola, dok ga je Dejan Stanković proslijedio u APOEL.

S obzirom na to da nije imao mnogo prostora na Kipru, očekuje se da će se i Jevtović "javiti" novom treneru Zvezde, ali je neizvjesno da li je u planovima za narednu sezonu, pošto je u međuvremenu šansu na krilu dobio mladi Željko Gavrić, a stigao je i Srđan Spiridonović, dok se čeka i Aleksandar Katai

Slovački fudbaler Erik Jirka će se vratiti iz Gornika, za koji je ovog proljeća dao četiri gola, solidan utisak ostavio je i u Radničkom jesenas, pa je "misterija" šta će biti sa jednim od čudnijih transfera koje je Zvezda napravila u mandatu sportskog direktora Mitra Mrkele. Krilni fudbaler koji je stigao iz Trnave ima kvalitet, ali više se ne uklapa u kvotu o mladima, a istovremeno "troši" mjesto stranca, s tim da se spekuliše da će od 2020/21 u Superligi biti dozvoljena šestorica. Sa Zvezdom ima ugovor na još dvije godine, pa ćemo vidjeti da li će ga Stanković prodati, pozajmiti ili mu dati šansu.

Izvor: MN PRESS

Sa pozajmica se vraćaju još i mladi fudbaleri Luka Velikić (Valensija), Nenad Adžibaba (Zemun) i Njegoš Kupusović (Aue), ali je pitanje da li oni imaju budućnost u Zvezdi.

Svoj trojici ugovor ističe idućeg ljeta, dok je godinu dana duže na platnom spisku Zvezde iskusniji Dejan Vidić (27, Napredak). Visoki napadač stigao je iz Zlatibora u zimu 2019. godine, a od tada je išao na tri pozajmice i izvjesno je da će na novu čim se vrati…

Tu su naravno i mnogi igrači koji su poslati na "kaljenje" u Grafičar (Fićović, Erakogić, Čupić, Marong, Stanojević, Krstović…), a o kojima će u hodu biti doneta odluka šta je najbolje za njih.

Šta vi mislite, da li među igračima koji se vraćaju s pozajmica ima kvaliteta za prvi tim Zvezde?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC