• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanićev emotivni oproštaj od Juventusa i Torina: Diši Mire…

Autor mondo.ba

“Diši Mire, jer šta god se danas čini tužnim, sutra će biti nezaboravna uspomena”, dio je emotivne poruke Miralema Pjanića kojom se oprostio od Juventusa i Torina.

 Miralem Pjanić oproštajna poruka Juventus Torino Izvor: Tullio M. Puglia/Getty Image/Guliver

Miralem Pjanić napušta Torino i seli se u Barselonu u najvećem transferu nekog bh. fudbalera u istoriji.

Juventus i Barselona napravili su trampu Artura i Pjanića u kojoj je bh. fudbaler zvanično plaćen 60 miliona evra plus eventualnih pet miliona bonusa i poslije četiri sezone on će napustiti “Staru damu”.

Možda će vas zanimati

Odlazak nije nimalo jednostavan, a Pjanić se emotivnom porukom na instagramu oprostio od Juventusa i Torina.

Pročitajte njegovu poruku u cjelosti:

"Diši Mire, to je fraza koju sebi ponavljam u odlučujućim trenucima utakmice. To je isto ono što trenutno govorim sebi dok pokušavam opisati kako se trenutno osjećam. Stigao sam prije četiri godine u Juventus kako bih pokušao osvojiti sve. Čak i onda kada to ne možete, kao igrač Juventusa to uvijek morate pokušati.

Ovo su bili četiri napete godine koje sam proživio sa velikim profesionalcima, ali prije svega pravim prijateljima. Prijateljima sa kojima sam dijelio pobjede i rekorde, ali i gorke poraze jedan korak prije kraja. Ovo su godine u kojima sam sazrio i kao čovjek i kao otac. Ovo je grad u kojem je odrastao Edin i u kojem je postao navijač ove ekipe. Grad u kojem je moja porodica izgradila najljepše uspomene u životu.

Nikada se ne mogu dovoljno zahvaliti, ali želim da se zahvalim porodici Anjeli, svim saborcima koji su išli istim putem kao i ja. Svim zaposlenima i članovima stručnog štaba koji su mi pomogli da rastem i razvijam se. Svim navijačima koji su činili da se osjećam posebno svakog dana.

Nosite dres kao drugu kožu, uvijek pružite sve od sebe na terenu i nikada nećete pogriješiti. Sada imamo malo vremena za gubljenje i imamo mnogo toga za osvojiti do kraja sezone. Onda samo diši Mire, jer šta god se danas čini tužnim, sutra će biti nezaboravna uspomena koju ćeš nositi u svom srcu do kraja života", poručio je Pjanić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC