• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad je i zvanično: Tinejdžer JOŠ DUGO u Arsenalu!

Autor mondo.ba, agencije

Ugovor je danas potpisan

 Arsenal Bukajo Saka ugovor Izvor: Alex Morton/Getty Images Europe

Bukajo Saka, Talentovani 18-godišnji krilni napadač Arsenala, potpisao je danas dugoročni ugovor sa "tobdžijama", potvrdili su danas iz londonskog kluba.

Iako sa Emirejtsa niej objavljen period, britanski mediji navode da se radi o četverogodišnjem ugovoru. Arsenal je tako napravio sjajan posao i zadržao mladog Saku, koji je ušao u posljednju godinu važećeg ugovora, a za njega su zainteresovani bili Liverpul, Borusija Dortmund i Bajern.

Možda će vas zanimati

"London je moj dom, Arsenal je moj tim! Tako sam srećan što sam konačno objavio produženje ugovora. Obožavam da igram za ovaj klub i radujem se budućnosti", poručio je Saka preko Tvitera.

Iako mu je tek 18 godina, Saka je ove sezone za Arsenal upisao 33 nastupa u svim takmičenjima. Do prvog tima stigao je kroz omladinski pogon kluba.

"Saka je talentovan i inteligentan mladi igrač. Oduševila me je njegova radna etika i stav da želi da uči i prilagođava se. To se isplatilo u njegovim nastupima. Uzbuđen sam što ću nastaviti da radim s njim tokom njegovom daljeg razvoja", rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Talentovani Saka impresionirao je ove sezone odigravši nekoliko sjajnih utakmica prije prekida Premijer lige zbog pandemije korona virusa.

Da se radi o zaista izvrsnom fudbaleru, pokazao je i igrama u veznom redu u kojem mu je Arteta dao šansu u nastavku sezone.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC