• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šestica" Intera, "zvezdaški" remi i zagrljaj u Bolonji!

Autor mondo.ba

Plavo-crni iz Milana zakucali Brešu za dno tabele, dok je bitka za Evropu u Bolonji gdje je gostovao Kaljari završena podjelom plijena.

 Inter - Breša, Bolonja - Kaljari, Serija A, 29. kolo Izvor: Gulliver/Getty images, Emilio Andreoli

Za razliku od gostovanja u Parmi gdje je Inter tek u finišu uspio da stigne do bodova poslije preokreta, u srijedu na "Đuzepe Meaci", milanski tim nije ništa prepustio slučaju u dvoboju sa Brešom.

INTER - BREŠA 6:0 (3:0)

Možda će vas zanimati

Izabranici Antonija Kontea, koji je promiješao sastav u odnosu na prethodni meč izostavivši Romelua Lukakua, praktično su "riješili" utakmicu poslije 45 minuta kada su vodili sa 3:0, a do kraja su postigli još isto toliko i gurnuli Brešu na samo dno prvenstvene tabele.

Najzaslužniji za 19. pobjedu Intera u ovoj sezoni bio je nekadašnji dvojac iz Mančester junajteda, Ešli Jang i Aleksis Sančez, koji su postigli po pogodak i upisali asistencije.

Na samom početku u četvrtom minutu Alfredo Donaruma je upropastio stopostotnu šansu za goste šutiravši iznad prečke iz vrlo izgledne situacije, pa je uslijedila surova kazna Intera u narednom napadu.

S desne strane centrirao je Aleksis Sančez u kazneni prostor, a majstorski volej uhvatio Ešli Jang i pogodio mrežu - 1:0.

Bio je to drugi pogodak Janga u sezoni, a zanimljivo, Sančez je bio starter na četiri meča za plavo-crne i isto toliko puta je učestvovao kod gola - strijelac jednom, a tri puta asistent.

Upravo je Sančez u 20. minutu iz opravdano dosuđenog penala, koji je izborio Viktor Mozes, udvostručio vođstvo domaćina. Pogodio je golman Breše Jese Joronen stranu u koju je šutirao Čileanac, ali udarac je bio snažan i precizan - 2:0.

Sve dileme oko pobjednika, ako su uopšte i postojale, razriješio je glavom Danilo D'Ambrozio u posljednjem minutu prvog poluvremena nakon odličnog centaršuta Janga - 3:0.

Mogao je Inter na odmor i sa ubjedljivijim vođstvom, međutim, udarac Lautara Martineza iz peterca sjajno je odbranio golman Breše.

Ipak, ni Joronen nije mogao ništa početkom nastavka kada je centarršut Sančeza odlično završio Roberto Galjardini - 4:0.

Konte je u finišu meča u igru gurnuo dosadašnje standardne prvotimce Lukakua i Kristijana Eriksena, koji je u 84. minutu nakon udarca belgijskog napadača pospremio odbijenu loptu u mrežu za kompletiranje "petarde" na "Meaci" - 5:0.

Interesantno, bio je to prvi prvenstveni pogodak danskog fudbalera otkako je u januaru stigao u Inter iz londonskog Totenhema.

Konačan rezultat postigao je Antonio Kandreva u 88. minutu kada je bio preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio sami ugao - 6:0.

ZAGRLJAJ MIHE i ZENGE U REMIJU NA "RENATO DAL'ARI"

Izvor: Gulliver/Getty images, Mario Carlini

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović je na samom početku srdačno dočekao trenera Kaljarija Valtera Zengu, koji je u karijeri sjedio i na klupi Crvene zvezde, a tako je "prijateljskom" podjelom bodova okončan i jedan od direktnih dvoboja u trci za sedmim mjestom koje vodi u Evropu.

Poslije nekoliko dobrih šansi na obje strane, Mihin tim je do prednosti stigao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je Musa Berou poslije solo akcije matirao golmana sardinijskog tima Alesija Kranja - 1:0.

Gosti su uspjeli već u prvom napadu po povratku na teren da izjednače - a strijelac je bio Đovani "Čolito" Simeone nakon što je odbrana pogriješila u postavljanju ofsajd zamke, a Argentinac rutinski poslao loptu u mrežu - 1:1.

Do kraja su bliži trijumfi bili domaći fudbaleri, tačnije Rikardo Orsolini, koji je u 77. minutu bio oči u oči sa golmanom Kaljarija, međutim, uspješniji je bio Alesio Kranjo.

SERIJA A, 29. KOLO

Bolonja - Kaljari 1:1 (1:0)
/Berou 45+3 - Simeone 46/

Inter - Breša 4:0 (3:0)
/Jang 5, Sančez 20 pen, D'Ambrozio 45, Galjardini 52//


Od 21.45

Fiorentina - Sasuolo

Leće - Sampdorija

SPAL - Milan

Verona - Parma

Četvrtak:


Atalanta - Napoli (19.30)

Roma - Udineze (21.45)

Igrano u utorak:

Torino - Lacio 1:2 (1:0)
/Beloti 5 pen - Imobile 48, Parolo 73/

Đenova - Juventus 1:3 (0:0)
/Pinamonti 76 - Dibala 50, Ronaldo 57, Daglas Kosta 73/


TABELA: Juventus (+1) 72, Lacio (+1) 68, Inter (+1) 64, Atalanta 57, Roma 48, Napoli 45, Milan 42, Parma 39, Verona 39, Kaljari (+1) 39, Bolonja (+1) 38, Sasuolo 34, Fiorentina 31, Torino (+1) 31, Udineze 28, Sampdorija 26, Đenova (+1) 26, Leće 25,  SPAL 18, Breša (+1) 18.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC