• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa izgubila od Zrinjskog, ali pokazala da ima čemu da se nada!

Autor mondo.ba

U prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, fudbaleri Krupe su u subotu poraženi u Tomislavgradu od mostarskog Zrinjskog rezultatom 1:0 (0:0).

 Zrinjski - Krupa, prijateljska utakmica Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Povratnik u elitno društvo BiH, ekipa Krupe poražena je u prvoj prijateljskoj utakmici odigranoj poslije pauze od skoro četiri mjeseca zbog pandemije korona virusa.

Uprkos porazu u Tomislavgradu tim Zorana Marića predstavio se u vrlo dobrom svjetlu u ovoj fazi priprema za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Jedini pogodak postignut je u 52. minutu kada je mrežu Krupe pogodio Dragan Lovrić, koji je prije dvadesetak dana iz hrvatskog drugoligaša Dugopolja stigao na stadion "Pod Bijelim brijegom".

Možda će vas zanimati

Mostarski "plemići" su od starta žestoko krenuli prema golu Vasilija Kolaka, ali nije bilo posebno dobrih šansi iako su imali inicijativu i kreirali nekoliko polušansi preko mladih igrača Anesa Mašića i Ivana Bašića.

Krupa se malo oslobodila pritiska sredinom poluvremena i probala da eventualno ugrozi golmana Dinka Horkaša, ali najopasniju priliku na drugoj strani u 31. minutu propustio je Mašić šutiravši tik pored stative Krupe nakon centaršuta iz kornera.

Krupa je uzvratila u 39. minutu nakon centaršuta sa desne strane, čak dvojica igrača Lazar Nikolić i Miloš Aćimović u kaznenom prostoru su bili za malo "prekratki" da ubace loptu u mrežu Mostaraca.

Banjalučanin u dresu Zrinjskog Nemanja Bilbija oduzeo je u 42. minutu loptu na sredini terena i "spojio" Mašića sa golmanom Krupe, koji je bio za nijansu brži ispred napadača i spriječio pogodak.

Žižovićeva ekipa je povela početkom nastavka u 52. minutu nakon kornera. Centrirao je Filip Arežina, a na debiju u dresu Zrinjskog, gol je postigao defanzivac Dragan Lovrić - 1:0.

Poslije primljenog pogotka, trener Krupe Zoran Marić je napravio brojne izmjene, kao i njegov kolega sa klupe Zrinjskog Mladen Žižović, pa je u 61. minutu uslijedila ponajbolja šansa za šampiona Republike Srpske.

Dejan Glišić se našao oči u oči sa golmanom Antoniom Soldom, koji je u međuvremenu ušao umjesto Horkaša, i sjajnom intervencijom spriječio izjednačenje.

Bilo je još po nekoliko šansi na obje strane, ali se do kraja rezultat nije mijenjao.

Tim iz kanjona Vrbasa će poslije ovog meča pripreme nastaviti 8. jula na Zlatiboru gdje će odigrati četiri susreta.

Najprije će Krupa igrati sa Napretkom iz Kruševca (11. jul), tri dana kasnije očekuje meč sa šabačkom Mačvom, a potom i sa Čukaričkim (19. jul). Na kraju priprema 22. jula Krupa će odmjeriti snage sa beogradskim Brodarcem.

Na startu nove sezone u Premijer ligi BiH, koja startuje 1. avgusta, dočekaće aktuelnog šampiona Sarajevo.

ZRINJSKI: Horkaš, Stojkić, Jakovljević, Barabarić, Ćorluka, Bašić, Enin, Filipović, Stanić, Bilbija, Mašić. Trener: Mladen Žižović

KRUPA: Kolak, Golubović, Makitan, Mandić, Dujaković, Palić, Maksimović, Nikolić, Filipović, Aćimović, Modić. Trener: Zoran Marić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC