• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Krupi nema pozitivnih na koronu, ali teška povreda remeti planove

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vezista Josip Miketek pokidao je prednji ukršteni ligament koljena i moraće na operaciju, zbog čega će nekoliko mjeseci odsustvovati sa terena, potvrđeno je za MONDO iz Krupe na Vrbasu.

 Testiranja u FK Krupa, nema pozitivnih na korona virus, Josip Miketek pokidao ukršteni ligament Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri Krupe obavili su danas testiranja na korona virus, a rezultati koji su stigli obradovali su sve u kanjonu Vrbasa, s obzirom da niko u šampionu Republike Srpske nije zaražen.

Stručni štab na čelu sa Zoranom Marićem tako će bez ikakvih prepreka moći da nastavi sa trenažnim procesom, kako bi ekipa što spremnije dočekala start premijerligaške sezone.

"Možemo potvrditi da u našem timu nema zaraženih", rekao je za MONDO Mladen Ilić, direktor Krupe.

Možda će vas zanimati

Od 28. juna, kada su počele pripreme za povratničku sezonu u bh. elitu, ekipa vrijedno radi, ali je atmosferu malo poljuljala teška povreda Josipa Miketeka.

Vezista krupe zbog pokidanog prednjeg ukrštenog ligamenta koljena moraće na višemjesečnu pauzu, a njegov izostanak sigurno će se osjetiti u prvom dijelu sezone.

"Pripreme teku svojim tokom, a sve treninge obavljamo na stadionu BSK-a u Banjaluci, zbog radova na našem terenu. Imali smo taj peh sa Miketekom i nakon nekoliko pregleda sada je jasno da će morati podvrgnut hirurškom zahvatu", istakao je Ilić.

PRIJATELJSKE UTAKMICE:

4. jul Krupa - Zrinjski (Mostar)

11. jul Krupa - Napredak (Kruševac)

14. jul Krupa - Mačva (Šabac)

18. jul Krupa - Čukarički (Beograd)

22. jul Krupa - Brodorac (Beograd)

Plan predviđen za prelazni rok ne bi trebalo mnogo da se mijenja, s obzirom da je Krupa veoma dobro pokrivena na sredini terena, tako da, barem za sada, ne planiraju tražiti zamjenu za povrijeđenog Miketeka.

"Na toj poziciji poprilično dobro smo popunjeni i ne vjerujem da će tu biti nekih ozbiljnijih poteza. Sigurno će se njegov nedostatak osjetiti u prvoj polusezoni, ali nastojaćemo da tu prazninu popunimo kvalitetnim igračima koje već imamo, poput Nikole Dujakovića, Ajdina Redžića i Nikole Mandića", kaže direktor Krupe.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Za razliku od sredine i terena, akvizicije se očekuju u odbrani i napadu.

"Deficitarni smo na pozicijama desnog beka i napadača, nakon transfera Jove Lukića u Borac. Ostali smo bez prvog strijelca, tako da nam je to prioritet, na kojem najviše radimo. Ali, ukoliko se pojavi neki igrač koji je kvalitetom iznad ovoga što mi imamo, na bilo kojoj poziciji, sigurno ćemo to iskoristiti i pokušati da ga dovedemo, odnosno dodatno se pojačamo."

OTIŠAO BAJIĆ

Krupa je definitivno ostala bez čuvara mreže Amara Bajića (21), koji se nije previše naigrao u proteklom periodu. "Okončali smo saradanju sa golmanom Bajićem, koji nije imao neku pretjeranu minutažu za ovih godinu dana, koliko je bio član našeg kluba. Drago nam je što je bio član ekipe koja je osvila titulu i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere. On će vjerovatno naredni angažman imati u Bratstvu iz Gračanice", rekao je Ilić.

Već sutra, fudbalere Krupe očekuje izuzetno jak test meč, protiv Zrinjskog iz Mostara, dok će od srijede ekspedicija iz Krupe na Vrbasu boraviti na pripremama na Zlatiboru.

"Ovo je prva, svakako i najozbiljnija provjera, koja nas čeka u narednih mjesec dana. Očekuje nas duel sa jednom od najjačih ekipa u BiH. Vjerujem da će trener dati priliku većini igrača. Nakon toga, u srijedu krećemo put Zlatibora, gdje ćemo odigrati četiri kontrolna susreta, koji bi trebalo da nam daju jasniju sliku. Očekujemo i određena pojačanja u narednim danima, kako bismo stvorili kostur ekipe za prvo kolo, sigurno i najtežu moguću utakmicu, protiv šampiona Sarajeva", zaključio je Ilić.

Podsjetimo, sezonu 2020/21 fudbaleri Krupe otvoriće pred domaćom publikom 1. ili 2. avgusta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC