• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSRS: Pomoć od 800.000 KM klubovima u RS, poznat sastav Prve lige

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Izvršni odbor usvojio odluku o reorganizaciji Prve lige RS koja će brojati 16 klubova i donio odluku o finansijskoj pomoći svim klubovima u RS. U naredne četiri godine 20 novih vještačkih terena u RS.

 FSRS: Pomoć od 800.000 KM klubovima u RS, poznat sastav Prve lige Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbalski savez RS na današnjoj sjednici Izvršnog odbora donio je nekoliko važnih odluka, među kojima i onu o učesnicima Prve lige RS te o pomoći za fudbaleske klubove u svim ligama, od najviše do najniže.

Prva liga RS od naredne sezone brojaće 16 klubova, a Izvršni odbor usvojio je prijedlog Komisije za reorganizaciju i usvojio konačan spisak učesnika.

Možda će vas zanimati

 Osim ekipa koje su se takmičile prošle sezone sada je tu Zvijezda 09 koja je ispala iz Premijer lige BIH, zatim regionalni prvaci Borac Kozarska Dubica i Leotar Trebinje, a odlukom koja je donesena u prvu ligu RS su uvršteni i Drina iz Zvornika, Sutjeska iz Foče, Sloga Doboj, Ljubić Prnjavor i Sloboda Novi Grad.

Pored njih tu su prošlogodišnji učesnici Rudar Prijedor, Slavija, Kozara, Tekstilac, Podrinje, Željezničar Sport tim, Jedinstvo i Alfa Modriča.

U Prvoj ligi RS u sezoni 2020/21 igraće se 30 kola, a usvojeno je i pravilo prema kojem u svakoj ekipi moraju biti tri igrača do 21 godine, od čega dvojica moraju da budu u startnih 11.

Izvršni odbor donio je i odluku o finansijskoj pomoći klubovima u svim rangovima takmičenja.

"Danas smo donijeli odluku koju bih nazvao istorijskom odlukom za fudbal Republike Srpske da pomognemo sve klubove u svim ligama. FSRS se obavezao na pomoć od 50 odsto kotizacija i 50 odsto troškova službenih lica. Ovo je istorijski potez, uspjeli smo da pronađemo sredstva i pomognemo svim klubovima. Ukupno vrijednost ove pomoći je blizu 800.000 KM“, rekao je predsjednik FSRS Vico Zeljković.

On je najavio da će Prva liga RS imati sponzora po kojem će se zvati, te da će ime sponzora biti poznato u narednih sedam do 10 dana, nakon što budu završeni pregovori sa nekoliko ozbiljnih sponzora koji su zainteresovani.

Fudbalski savez RS neće na tome stati, a Zeljkovićje najavio velike planove u naredne četiri godine.

"U naredne četiri godine imaćemo dva ključna zadatka. To je izgradnja 20 terena sa vještačkom travom i izgradnja reflektorske rasvjete na 10 stadiona u RS. Ona će omogućavati da se utakmice igraju u večernjem terminu, dodatne treninge i sl. To neće biti po najvećim mogućim standardnima, jer je to preskupo, ali biće na nivou Prve lige RS i to će biti otprilike ulaganje oko 400.000 KM po jednom stadionu“, rekao je Zeljković.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branko

Bravo za mjere ! Drago mi je zbog Slobode NG da je ponovo tamo gdje joj je i mjesto.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC