• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin potencijalni problem: Ko kao bonusi?

Autor Jovan Terzić

Mogući odlasci Petrovića i Radulovića, kao i odbijanje Banjca, mogli bi da zadaju glavobolju Dejanu Stankoviću u prvenstvu Srbije.

 Crvena-zvezda-bonus-igraci-sezona-2020-2021 Izvor: MN PRESS

Od predstojeće sezone u Superligi Srbije timovi će biti obavezni da u startnoj postavi imaju najmanje dva igrača do 21 godine, odnosno rođenih posle 1. januara 1999.

Za mnoge trenere to će biti problem, jer je poznato da stratezi domaćih ekipa vole iskusnije igrače.

Možda će vas zanimati

Videćemo ko će se kako snaći, a zbog potencijalnih transfera tokom leta, među onima koji će morati dobro da "vagaju" pred svaku utakmicu mogao bi da bude Dejan Stanković.

Crvena zvezda trenutno ima dovoljan broj takozvanih "U21" igrača, međutim, neki od njih bi mogli da budu prodati, ali i da dobiju mnogo iskusnije kolege na svojim pozicijama, koje klub planira da angažuje zbog napada na četvrto uzastopno igranje u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

Od igrača koji ispunjavaju uslov takozvanog "bonusa", a da su već upisali minute na velikoj sceni, crveno-beli imaju Njegoša Petrovića, Željka Gavrića, Veljka Nikolića, pa i Marka Konatara i Andriju Radulovića, dok će tokom leta treneru Stankoviću pokušati da se nametnu Nikola Krstović, Strahinja Eraković, a o tome maštaju i Uroš Blagojević, Ilija Babić, Borisav Burmaz, Jug Stanojev, Andrija Katić, Miloš Čupić, Aleksandar Lukić i Aleksa Matić.

Nije tajna da su u Zvezdi spremni da ovog leta prodaju Njegoša Petrovića, za kog se interesuju Olimpijakos, Betis, Sporting Lisabon..., ali i Gavrića ili Nikolića, a možda i Radulovića za kog je navodno zainteresovana Bolonja.

Naravno, sve to u slučaju zadovoljavajućih ponuda, mada je ta granica u odsustvu interesovanja za druge igrače sigurno niža nego u nekom ranijem periodu.

Ukoliko se ostvare očekivani dolasci, vezni red crveno-belih naredne sezone trebalo bi da bude Sanogo - Onazi pozadi, a ispred Ben, sa Kataijem i Spiridonovićem na krilima.

To znači da bi pomenuti kvartet - Petrović, Gavrić, Nikolić, Radulović - i da ostane, morao da vreba šansu iz drugog plana.

Dilemu će Stanković imati i na levom beku, gde je već tri sezone unazad neprikosnoven Milan Rodić, mada je često pauzirao zbog povreda, pa bi tu poziciju u Superligi mogao da pokriva mladi Konatar.

Kao potencijalni bonusi ozbiljno se nameću još Krstović i Eraković, ali je malo verovatno da će prvi imati ulogu startnog špica, dok bi drugi posle sezone provedene u Grafičaru i mogao da dobije poverenje u štoperskom tandemu sa daleko iskusnijim Milošem Degenekom.

Ono što je bitno za ove mlade igrače jeste kontinuitet igara, ali isto tako je redovan broj utakmica u nogama važan i za one koji će igrati evropske kvalifikacije kako bi se što pre uigrali, pa Dejanu Stankoviću neće biti lako da i pored velikog izbora kombinuje postave za domaće i međunarodne duele.

Očekivalo se da siguran bonus naredne sezone bude defanzivni vezista Inđije, Mihajlo Banjac (20), ali je on izabrao transfer u TSC.

Evo svih igrača koji trenutno mogu da konkurišu za mesto bonusa u Crvenoj zvezdi:

  1. Njegoš Petrović (zadnji vezni)
  2. Željko Gavrić (levo krilo)
  3. Veljko Nikolić (centralni vezni)
  4. Marko Konatar (levi bek)
  5. Andrija Radulović (desno krilo)
  6. Nikola Krstović (špic)
  7. Strahinja Eraković (štoper)
  8. Uroš Blagojević (levi bek)
  9. Ilija Babić (špic)
  10. Borisav Burmaz (špic)
  11. Jug Stanojev (desno krilo)
  12. Andrija Katić (golman)
  13. Miloš Čupić (golman)
  14. Aleksandar Lukić (štoper)
  15. Aleksa Matić (defanzivni vezni)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC