• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR zaražen korona virusom!

Autor Nikola Janković

Barsa je na pauzu zbog pandemije otišla kao prva, ali...

 Primera VAR Barselona Real Madrid penal Atletik Bilbao Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Na ulasku u izbornu godinu, aktuelni predsjednik Barselone suočava se sa gubitkom titule, ali i najboljeg fudbalera u istoriji kluba, što samo po sebi znači i gubitak fotelje na "Nou Kampu" istog dana kada "sosiosi" budu izašli na glasanje.

Svjestan nezavidne situacije u kojoj se nalazi, Realove perfektne post-pandemijske forme i serije Barse od tri remija u posljednjih pet kola Primere, Đozep Marija Bartomeu se ove nedelje odlučio za staro-dobro rješenje - optužiti Madrid za namještanje utakmica.

Od Mesijevog debija u sezoni 2004/05, Real Madrid je osvojio četiri titule u narednih 15 sezona, a jednu je Barselona uspjela da izgubi u trci sa Atletikom.

Priča koja je uvijek dobro prolazila u Kataloniji, a koja se tiče Realovog povlašćenog položaja u sudijskim krugovima, lansirana je ovog ponedjeljka nakon što je aktuelni lider ostvario vjerovatno presudnu pobjedu na putu ka tituli šampiona - golom kapitena Serhija Ramosa sa bijele tačke na "San Mamesu".

Petim u posljednjih sedam kola, a desetim u sezoni, Ramos je dopisao zlatna tri boda ekipi trenera Zinedina Zidana, koju do kraja prvenstva očekuju još dueli sa Alavesom, Granadom, Viljarealom i Leganesom. Sa četiri boda zaostatka, djeluje da će Leo Mesi pred "ljeto odluke" morati da se pomiri sa gubitkom tek šeste titule u svojih 16 nezaboravnih sezona u plavo-crvenom… To predsjednika najviše brine.

"VAR uvijek favorizuje jedan isti tim", rekao je Bertomeu, razočaran događajima u Baskiji gdje je Realu dosuđen penal u 78. minutu nakon reakcije iz VAR sobe i odlaska sudije do pomoćnog monitora, dok potom za sličan duelu suprotnom šesnaestercu nije "aktivirana" pomoć tehnike.

Zbog toga se burnije protestovalo u Barseloni, nego u Bilbau.

"Gledao sam utakmicu na San Mamesu skoro do kraja drugog poluvremena. Osjećam se loše, jer imamo najbolju fudbalsku ligu na svijetu u kojoj se VAR tehnologija ne primjenjuje na fer i pošten način poslije pauze zbog pandemije", aludirao je Bertomeu na nekoliko odluka sudijskog tima u prethodnih sedam Realovih pobjeda u nizu.

"VAR je pogrešno uticao na neke rezultate i uvijek je korist imao isti tim", dodao je.

Ekipa privremenog trenera Kikea Setijena otišla je početkom marta na pauzu punu neizvjesnosti sa dva boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala, ali su neriješeni ishodi sa Seviljom, Seltom i Atletiko Madridom doveli "Blaugranu" u situaciju da više ne odlučuje sama.

A, očekuje ih gradski derbi sa Espanjolom, a potom Valjadolid, Osasuna i Alaves.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC