• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skudeto nije ni bio cilj, fokus je bio na plasmanu u LŠ"

Autor mondo.ba

Senad Lulić "smiruje strasti"

 Senad Lulić cilj nije bio Skudeto već plasman u Ligu šampiona Izvor: Guliver/Getty Images/Marco Rosi/Stringer

Kada je sadašnja generacija Lacija ove sezone oborila rekord one iz sezone 1998-99, za koju su nastupali i Dejan Stanković i Siniša Mihajlović, i trijumfovala na 11 vezanih utakmica u Seriji A, brojni tifozi "nebeskoplavih" pomislili su da je KONAČNO došla sezona za Skudeto.

Međutim, nakon povratka fudbala na Apenine, odnosno tri mjeseca nakon suspenzije prvenstva zbog pandemije korona virusa, Lacio nije ni blizu tadašnjeg nivoa. U prve četiri "post-karantinske" utakmice, igrači Simonea Inzagija su od mogućih 12 bodova osvojili šest, nakon što su dva puta morali da stižu prednost rivala.

Možda će vas zanimati

U posljednjoj odigranoj utakmici, bez napadačkih opcija Ćire Imobilea i Felipe Kaiseda, Lacio je lako poklekao u duelu sa Milanom (0:3), pa je osam rundi prije kraja Juventus "komotan" na prvom mjestu, uz sedam bodova više od tima iz prestonice.

Tako će Lacio, po svemu sudeći, morati da čeka neku novu priliku kako bi skinuo Juventus sa trona, a kapiten Senad Lulić ističe da to nije ni bio cilj za ovu sezonu.

"Plan nije ni bio da ove godine osvojimo Skudeto, već da se plasiramo u Ligu šampiona. Tamo nas dugo nije bilo i fokus je bio usmjeren ka tome", rekao je bh. fudbaler.

Lacio je posljednji put u grupnoj fazi Lige šampiona igrao u sezoni 2007-08, kada je u grupi sa Realom, Olimpijakosom i Verderom zauzeo posljednje mjesto. Potom je u sezoni 2015-16 igrao u plej-of rundi kvalifikacija, ali je poražen od Bajera.

Osam kola prije kraja prvenstva Lacio ima ogroman kapital na drugom mjestu i plasman u jednu od grupa Lige šampiona je izvjestan.

"Naš naporan trud i rad se isplaćuju. Četiri godine smo naporno radili pod Inzagijem i to se postepeno isplaćuje. Simone je kreirao zaista sjajan timski duh", rekao je Lulić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC