• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal je stao u Crnoj Gori, ali tek kreću problemi...

Autor Mirjana Šegan

Za nešto više od mjesec dana počinje nova sezona i evropska takmičenja i već sada mora da se osmisli novi, prihvatljiv plan koji će biti delotvoran tokom pandemije korona virusa

 Fudbal je stao u Crnoj Gori, ali tek kreću problemi... Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Fudbalski savez Crne Gore na vanrednoj sjednici donio je odluku o prekidu sezone, pet kola prije kraja, nakon što su u ekipi Budućnosti potvrđeni slučajevi korona virusa, pa je cijeli klub stavljen u karantin.

Odlučeno je da sva fudbalska takmičenja u toj zemlji budu prekinuta, a Budućnost kao prvoplasirani tim u tom trenutku proglašena je za šampiona.

To pitanje je riješeno, ali u Crnoj Gori i dalje imaju muke, jer će ubrzo krenuti nova sezona, pa valja napraviti plan i program kako dalje.

Možda će vas zanimati

 Ona bi trebalo da krene za nešto više od mjesec dana, sredinom avgusta, a neizvjesno je da li će korona "popustiti". Uporedo, odnosno od 18. avgusta, kreću i evropska takmičenja, u kojem će se Budućnost takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Iskra i Zeta nastupati u pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a Sutjeska u prvom kolu.

Čelnici FS Crne Gore ne razmatraju mogućnost odlaganja početka sezone, već uvođenja testiranja na korona virus i to ne samo igrača, već kompletnog osoblja u svakom klubu. Rigorozne procedure moraće da se poštuju i tokom organizacija međunarodnih mečeva.

"UEFA želi da od 18. avgusta krenu kvalifikacije za evropska takmičenja i zbog toga je angažovala doktora Majera iz Njemačke i Bahtjarevića iz Hrvatske koji spremaju medicinski protokol koji će se primjenjivati u organizaciji tih utakmica, vrlo vjerovatno i u kasnijim mečevima nacionalnih selekcija u Ligi nacija i prijateljskim utakmicama na jesen. Taj protokol je rigorozan i moraće da se sprovodi do detalja. Podrazumeva određeni broj koraka, što u pripremi samih objekata koji će koristiti klubovi na stadionima - od svlačionica, prostorija za službena lica, prostorija za rad medija i ostalog, do tesiranja igrača i načina na koji će se sprovoditi testiranja", prenijele su "Vijesti" izjavu portparola Fudbalskog saveza Crne Gore Branka Latinovića koji je i otkrio da je UEFA već tim povodom kontaktirala Institut za javno zdravlje, zbog utakmica koje će se igrati u njihovoj zemlji.

On je naveo i da će se promijeniti transfer ekipa u budućnosti.

"Način putovanja ekipa za vrijeme pandemije je veoma značajan i to je nešto što je UEFA stavila u fokus prilikom donošenja svih odluka. Svim klubovima će biti preporučeno da na putovanja idu čarter letovima, kako bi se smanjila mogućnost inficiranja fudbalera na aerodromima. Do sada je bilo stvar izbora klubova da li će putovati redovnim linijama ili čarterom, a sada je preporuka da se ide čarterom", dodao je Latinović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC