• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravilo zbog kog Zenga bjesni: Taj voli stoni fudbal, ljude bez ruku!

Autor Nikola Janković

Pogledajte snimak sa Sardinije.

 Kaljari-Atalanta-ruka-VAR-i-penal-Valter-Zenga-je-bijesan Izvor: YouTube screenshot

Tri dana su prošla od utakmice sa Atalantom, a Valter Zenga je i dalje bijesan.

Posljednji trener koji je osvojio "duplu krunu" sa Crvenom zvezdom ove sezone bilježi odlične rezultate sa Kaljarijem, u čijem dresu briljira sin Dijega Simeonea, Đovani, strijelac gola na četiri uzastopna meča pred dolazak rivala iz Bergama.

Možda će vas zanimati

Peti, za vođstvo u 12. minutu, poništen mu je nakon što je sudija Federiko La Pena uz pomoć kolega iz VAR sobe bukvalno "pronašao dlaku u jajetu".

Simeoneov 11. gol u sezoni 2019/20 zvanično je bio neregularan zbog igranja rukom, zbog čega se Zenga još jednom obratio "onome ko je smislio to pravilo" na konferenciji za medije pred gostovanje Fiorentini večeras.

* pogledajte snimak *

VAR...
Izvor: YouTube

"Osoba koja je izmislila ovo pravilo se vjerovatno razuijme u fudbal, ali stoni", nastavio je slavni golman iz 80-ih i 90-ih tamo gdje je stao u komentaru meča sa Atalantom. On je završen sedmom uzastopnom pobjedom ekipe trenera Đampjera Gasperinija, ali tek nakon što je La Pena u 27. minutu dosudio jedanaesterac i isključio štopera domaćih Andreu Karbonija.

Ovakav ishod neće biti koban po jedinog "ostrvskog" učesnika Serije A, jer je Kaljari miran u sredini tabele, ali je trener očigledno riješio da kaže sve što misli o krajnostima u koje VAR tehnologija vuče moderan fudbal.

"Utakmicu moramo uvijek posmatrati u cjelosti, kako je počela, kako se razvijala i šta je prethodilo događajima koji su bili presudni. Dok nas je bilo 11 protiv 11, napadali smo i mi i Atalanta, ali je Simeoneu poništen gol zbog pravila koje je očigledno smislio neko ko voli 'stoni fudbal' i ljude bez ruku", rekao je 60-godšnjak koji je trenirao crveno-bijele u sezoni 2005/06.

"Poslije toga je bilo teško nešto promijeniti na terenu", rekao je i podsjetio da se u post-pandemijskom "kalču" utakmice igraju na tri dana.

Upravo zato - Kaljari ponovo na terenu, već od 19.30 časova na "Artemio Frankiju", na kom će biti i Milanova transfer meta za sezonu 2020/21, Dušan Vlahović.

Vidjećemo da li od starta ili sa klupe... 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC