• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klaudio Pizaro okačio kopačke o klin: Ovo je njegova karijera u brojevima!

Autor mondo.ba

S obzirom da je Peruanac Klaudio Pizaro na kraju ove sezone završio igračku karijeru, njemački mediji su se posvetili brojkama koje je ostvario za vrijeme igranja u Bundesligi, gdje je branio boje Verdera, Bajerna i Kelna.

 Klaudio Pizaro okačio kopačke o klin: Ovo je njegova karijera u brojevima! Izvor: ALEXANDER HASSENSTEIN/BONGARTS

Napadač Verdera Klaudio Pizaro (41), nije dobio ni minut na terenu u baraž utakmici za opstanak u Bundesligi protiv Hajdenhajma (2:2) iako je ovo formalno bila njegova posljednja utakmica u profesionalnoj karijeri.

Možda će vas zanimati

Peruanac je tokom dvodecenijske karijere ostvario brojne rekorde i ostvario impresivne brojke, na koje su podsjetili njemački mediji.

197

Ukupni broj bundesligaških golova koje je Peruanac postigao u svoje vrijeme u njemačkoj eliti. Taj broj pogodaka ostvatio je za 490 nastupa, a istovremeno je dodao još 38 golova u Kupu Njemačke. Pizaro je trenutno drugi najbolji stranac u istoriji Bundeslige (iza Roberta Levandovskog) i šesti u ukupnom poretku. Pizaro je postigao 109 golova za Verder, 87 za Bajern, a samo jedan za Keln.

Izvor: Lars Baron/Bongarts

21

Pizarrov najdraži protivnik u bundesligaškoj karijeri je Verderov komšija sa sjevera - Hamburger SV, kojem je 21 put tresao mrežu na 35 utakmica. Protiv Bajerna je uknjižio pet pogodaka, a protiv Verdera četiri gola, dok je nosio dres Bajerna. Ova brojka 21 je i broj sezona koji je u karijeri odigrao u Bundesligi.

7188

Ovaj broj odnosi se na razliku između prvog i posljednjeg gola koji je postigao u Bundesligi. Prvi put je zatresao mrežu 12. septembra 1999. godine na "Vezeru" u pobjedi nad Kajzerslauternom (5:0) u svojoj prvoj domaćoj utakmici. Njegov posljednji pogodak u Bundesligi dao je 18. maja 2019. godine kada je u 88. minutu pogodio u posljednjem kolu protiv RB Lajpciga.


1.5

Milion i po evra bilo je obeštećenje Klubu Alijanc Lima za transfer tada 21-godišnjeg napadača u Verder. Karijeru je započeo u Peruu u Akademia Deportiva Kantolao prije nego što je besplatno prešao u Čimbote Deportivo Peskero. Klub Alianca Lima tada je za njegov potpis 1998. godine platio sumu od oko 60.000 evra.

Izvor: Matthias Kern/Bongarts

40 godina 227 dana

Pizarov posljednji gol protiv RB Lajpciga je pogodak koji je postigao najstariji igrač u Bundesligi. Imao je 40 godina i 227 dana. Prethodni rekord držao je Šalkeov Klaus Fišer.

13

Ovo je broj osvojenih trofeja Peruanca u Njemačkoj. Pizaro je šest puta osvajao Bundesligu sa Bajernom uz pet pehara u Kupu Njemačke. Osvojio je i pehar u Kupu s Verderom 2009, a takođe je bio i pobjednik sa bavarskim klubom u Ligi šampiona 2013. godine. U kolekciji medalja se nalaze i UEFA Super kup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo i DFL Superkup.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC