• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verder opstao u Bundesligi zbog autogola i greške, povrijeđen Veljković!

Autor mondo.ba

Tragični autogol i poklonjen drugi pogodak defanzivca Hajdenhajma bio je dovoljan četvorostrukom šampionu Njemačke da osigura nastup u Bundesligi i sljedeće sezone.

 Hajdenhajm - Verder 2:2, Bundesliga, baraž 2020. Izvor: Pool/Getty Images Europe

Verder će ipak i sljedeće godine igrati u Bundesligi!

Poslije remija bez golova na "Vezeru", u revanšu baraža je tim iz Bremena ipak uspio da stigne do remija s postignutim golovima u Hajdelhajmu i opstanka u njemačkoj eliti.

HAJDENHAJM - VERDER 2:2 (0:1)

Da ekipa Florijana Kohfelta postane 18. bundesligaš u narednoj sezoni 2020/21 pobrinuo se igrač domaćina Norman Tojerkauf, koji je u trećem minutu šokirao sve na stadionu "Fojt Arena" autogolom, a onda i greškom u sudijskoj nadoknadi kojom je Ludvig Augustinson "ovjerio" prolaz odnosno ostanak u Bundesligi.

A sve je počelo autogolom kakav se rijetko viđa!

U namjeri da otkloni opasanost iz svog kaznenog prostora, Tojerkauf nespretno je zahvatio loptu i pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa - 0:1.

Takav šokantan početak potpuno je sputao domaće fudbalere pa su gosti iz Bremena do 10. minuta mogli da završe posao, ali su odlične šanse propustili Milot Rašica i Davi Klasen. Oba puta sjajno je intervenisao golman Hajdelhajma Kevin Miler.

Reprezentativac Srbije Miloš Veljković, koji je bio starter u gostujućem sastavu, zatražio je izmjenu u 68. minutu nakon povrede, pa je odšepao do klupe za rezerne igrače.

Tek u finišu prvog poluvremena se Hajdenhajm oporavio od početnog šoka i počeo da igra, a kad su se vratili na teren u drugom dijelu, krenuli su na sve ili ništa s obzirom da ih je samo pobjeda vodila u najviši rang.

Trener domaćih Frank Šmit napravio je i dvije izmjene na poluvremenu i upravo su rezervisti Štefan Šimer i David Oto kreirali dvije odlične šanse u samo nekoliko minuta, ali nisu bili precizni u ključnim trenucima.

Ipak, ostalo je mnogo prostora za kontranapade, pa su se igrači Verdera Ludvig Augustinson i Džošua Sardžent našli u odličnim prilikama za samo dva minuta (58. i 59.), ali je opet domaćina spasio golman Miler.

Četvrostruki prvak Njemačke (1964/65, 1987/88, 1992/93, 2003/04) je činilo se mirno privodio utakmicu kraju, ali završnog udarca nije bilo, pa je Hajdenhajm u 84. minutu uspio da izjednači i uvede utakmicu u dramatičnu završnicu.

Peruanac Klaudio Pizaro (41), večeras nije dobio ni minut na terenu iako je ovo bila posljednja utakmica u profesionalnoj karijeri u kojoj je ostvario brojne rekorde - najstariji je strijelac u istoriji Bundeslige, najbolji golgeter Verdera i strijelac koji je postizao pogotke u 21. različitoj kalendarskoj godini.

Tobijas Mor je sa 20-ak metara uzdrmao prečku, a odbijenu loptu u mrežu Verdera ubacio je Tim Klajndajnst - 1:1.

Međutim, do kraja se ipak nije dogodilo preokret koji bi Hajdenhajm odveo do prvog nastupa u Bundesligi zajedno sa Arminijom iz Bilefelda i Štutgartom.

Naprotiv, novu grešku i to katastrofalnu napravio je tragičar ovog susreta Norman Tojerkauf, koji je izgubio loptu u sudijskoj nadoknadi i praktično sevirao pogodak Augustinsonu - 1:2.

U šestom minutu nakon isteka 90, Feliks Brih je pokazao na penal, kojim je Hajdenhajm izbjegao poraz.

Strijelac za remi, koji domaćinu nije donio ništa osim satisfakcije da ove sezone u "Cvajti" nisu izgubili nijedan meč na svom terenu, bio je Tim Klajndajnst - 2:2.

Do večeras, ova dva tima su tri puta odmjerila snage u istoriji, dva puta se to dogodilo u kup-takmičenju, u julu 2011. godine, kada je slavio Hajdenhajm (2:1), i oktobru prošle godine, kada je trijumfovao Verder (4:1). Prvi meč ovogodišnjeg baraža okončan je neriješenim rezultatom 0:0, kao i ovaj posljednji (2:2).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC