• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakitić o "slučaju Nojer": Hrvatska voli Tompsona, a Manu Hrvatsku

Autor Vladimir Sukdolak

Fudbaler Barselone i reprezentacije Hrvatske ne vidi ništa loše u tome što je Manuel Nojer pjevao pjesmu proustaški nastrojenog muzičara Marka Perkovića Tompsona.

 Ivan-rakitic-brani-Manuela-Nojera-ustasa-Marko-perkovic-Tompson Izvor: Alexander Hassenstein/Getty Images

Hravtski fudbeler Ivan Rakitić ne vidi ništa loše u tome što je Manuel Nojer pjevao pjesmu Marka Perkovića Tompsona, proustaškog muzičara, koji godinama unazad pod maskom "domoljublja" širi mržnju prema Srbima i propagira izvorno ustaštvo zasnovano na genocidu iz Drugog svjetskog rata.

As Barselone želio je da prokomentariše slušaj koji se u nedkelju odigrao na hrvatskom primorju, kada je slavni čuvar mreže Bajerna i "pancera" u veselom društu zapjevao Tompsonov hit "Lijepa li si".

Možda će vas zanimati

Istina, u ovoj numeri, koja se mogla čuti i na Maksimiru 2013. godina kada je Srbija igrala protiv "kockastih" kvalifikacioni meč za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Perković pjeva o ljepotama Hrvatske, ali je svojoj zemlji pridodao i dio tuđe, odnosno Bosne i Hercegovine, zbog čega je niz kritika na račun Nijemca stigao i od Bošnjaka.

"Manu je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i oseća se prijatno u našoj zemlji. Meni je u Šalkeu bio poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i ličnog trenera golmana Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika, tako da je on veliki razlog zbog kojeg se Nojer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku", rekao je Rakitić za "Sport1".

Poznati hrvatski fudbaler istakao je veliku popularnost koju Tompson ima u Hrvatskoj.

"Tompson je popularan i voljen u cijeloj Hrvatskoj. Pjesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lijepa. Pjesma nema nikakvu drugu pozadinu, a ni Manuovo pjevanje. Zvalo me je stotine ljudi i reklo da im je drago što je kod nas. Šteta je što se ovo dešava. Manu nije napravio ništa loše. Samo se osjeća dobro i prijatno u društvu hrvatskih ljudi", rekao je Rakitić.

Nojer peva
Izvor: YouTube


Manuel Nojer je poslije pojavljivanja snimka doživio niz kritika u njemačkim medijima.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC