• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona, pa šta?! Igrači Intera neće u izolaciju, liga ide normalno!

Autor mondo.ba

Pojavaj korona virusa u prvoj hrvatskoj ligi neće mnogo uticati na nastavak prvenstva.

 HNL - Liga se nastavlja igrači Inter Zaprešića neće u izolaciju Izvor: MN PRESS

Vijest da je Inter Zaprešić prvi klub iz najvišeg ranga hrvatskog fudbala u kojem je registrovan slučaj zaraze korona virusom prvo je žestoko odjeknula, međutim, samo sat-dva kasnije situacija djeluje potpuno drugačija, nakon što su se oglasili iz kluba i HNS-a.

Odmah po objavljivanju vijesti saopšteno je da su nadležni epidemiolozi procijenili da nema potrebe da igrači Rijeke, sa kojima je Inter igrao proteklog vikenda, budu u izolaciji, a iz zaprešićkog kluba sada navode da ni njihovi igrači neće u karantin.

Možda će vas zanimati

 "Sve radnje koje se poduzimaju rade se prema uputstvima epidemiološke službe. Riječ je o vanjskom kontaktu jednog od članova našeg kluba, ali to nema nikakve veze s prvom ekipom i trenerom Ivkovićem. Treninzi se obavljaju normalno pod povećanim epidemiološkim mjerama opreza, s obzirom na novonastalu situaciju. A nijedan igrač Intera ne mora u samoizolaciju i može normalno nastaviti s treniranjem i igranjem preostale dvije prvenstvene utakmice“, rekao direktor Intera Branko Laljak.

Oglasili su se i iz HNS-a i naveli da su upoznati sa činjenicom da je jedan sportski radnik Intera zaražen korona virusom te da je klub reagovao prema svim protokolima nadležnih službi.

Visokorizični kontakti zaražene osobe stavljeni su u samoizolaciju, ali među njima nema igrača prve ekipe.

"Nadležni epidemiolog na osnovu kontrole nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (Rijeka), ali radna grupa HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom periodu. Sukladno provedenoj kontroli i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak takmičenja za Inter Zaprešić", naveli su iz HNS-a.

Inter Zaprešić je inače drugi klub u Hrvatskoj u kojem je registrovan slučaj korona virusa. Prije Intera on je registrovan u Hrvatskom dragovoljcu, gdje je zaražen je igrač koji je nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Kustošije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC