• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iker Kasiljas se vraća u Real Madrid!

Autor mondo.ba

Legendarni golman "kraljevskog kluba" vratiće se na "Santijago Bernabeu" i to kao savjetnik predsjednika Florentina Pereza.

 Iker Kasiljas se vraća u Real Madrid! Izvor: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

Španski list "Marka" objavio je u petak da se Kasiljas poslije pet godina u Portu vraća u Real Madrid kao savjetnik prvog čovjeka kluba Florentina Pereza.

Iako još funkcija nije posebno precizirana, važno je da su i Perez i Kasiljas postigli dogovor, a navodno će imati sličnu ulogu koju je svojevremeno imao Zinedin Zidan, aktuelni trener "kraljeva".

Možda će vas zanimati

Kasiljas je završio karijeru nakon što je 1. maja prošle godine doživio infarkt na treningu Porta, ali je ostao u klubu sa "Dragaoa" da radi kao veza između igrača i rukovodstva.

Porto je ove sezone osvojio titulu šampiona Portugala, a na proslavu je stigao i legendarni španski golman, kojem je još preostalo da sačeka finale Kupa Portugala protiv Benfike, kako bi i definitivno mogao da se vrati u svoj matični klub.

Madridski dnevnik piše da Florentino savršeno dobro zna da je Iker "ikona" Real Madrida, koju želi da angažuje u klupsko rukovodstvo nakon što je bukvalno natjeran da ode i to poslije 25 godina provedenih u "kraljevskom klubu".

Na sreću, "ratne sjekire" između Pereza i Kasiljasa su zakopane, pa će Kasiljas, koji je drugi na vječnoj listi nastupa za Real (725), sigurno biti dio rukovodstva prvaka Španije u narednoj sezoni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC