• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javite Mamiću da su rezervisali Kovača: Hrvat "broji sitno" do Monaka!

Autor mondo.ba

Niko Kovač navodno je pristao da povede klub iz Kneževine u bolju budućnost

 Niko Kovač trener Monaka Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Vapio" je Zdravko Mamić za Nikom Kovačem kao novim trenerom zagrebačkog Dinama, mada i sam svjestan da je ta opcija u ovom trenutku praktično nerealna.

"Otišao bih pješke po Kovača u Njemačku i donio ga na ramenima", rekao je "Maminjo" za Sportske novosti, ali će za toipak morati da sačeka neku drugu priliku...

... s obzirom da je hrvatski stručnjak vrlo blizu Kneževine!

Možda će vas zanimati

Naime, prema pisanju "L'ekipa", Kovač, koji se na evidenciji nezaposlenih fudbalskih trenera nalazi od novembra prošle godine, kada su mu se razišli putevi sa minhenskim Bajernom, glavni je kandidat da naslijedi Roberta Morena na klupi Monaka, koji je odlučio da se treneru rođenom u Barselonu zahvali na saradnji koja je trajala od početka godine.

Za Morena je 13 nesrećan broj – na toliko utakmica je predvodio Monako prije nego što je rukovodstvo kluba odlučio da mu uruči otkaz.

Kako ističe francuski list, Hrvat je navodno pristao da ga zamijeni i povede ekipu ka daleko boljem plasmanu nego što je to bio slučaj ove sezone, kada je zauzeto tek deveto mjesto u Ligi 1, ali i povratku u najjače evropsko klupsko takmičenje.

Sa Nikom bi u paketu došao i brat Robert, koji mu je asistirao u mladoj i seniorskoj selekciji Hrvatske, ali u u Ajntrahtu i Bajernu.

Ukoliko zaista sjedne na klupu Monaka, Kovač bi tako bio četvrti trener ovog kluba od 2018. godine, nakon Leonarda Žardima, Tjerija Anrija i već pomenutog Morena.

Do oktobra te godine ekipu je predvodio Leonardo Žardim, a zamijenio ga je Tjeri Anri, ali amo na 103 dana.

Monako je potom odlučio da vrati trenera koji ima državljanstvo Portugala i Kolumbije, a onda ga sa prvim danima ove godine zamijeni trenerom koji je najveći dio karijere proveo kao pomoćnik Luisa Enrikea, sa kojim se nije rastao u najboljim odnosima...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC