• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brentford GORI, "pčele" na korak od sna, najbolji oproštaj od Grifin parka!

Autori mondo.rs Autori Pavle Knežević

Da li će se san dug skoro osam decenija ostvariti

 Brentford u finalu plej-ofa Čempionšipa Izvor: Guliver, Alex Burstow/Getty Images Europe

Fudbaleri Brentforda plasirali su se večeras u finale plej-ofa Čempionšipa, pošto su u revanš utakmici polufinala na svom terenu pobedili Svonsi sa 3:1, na oduševljenje navijača, koji su se okupili ispred stadiona!

Brentford ide na Vembli u finale, a dalje je prošao ukupnim rezultatom 3:2, pošto je u prvoj utakmici Svonsi pobedio sa 1:0.

Možda će vas zanimati

Tim je slavio na oproštaju od Grifin parka, koji je Brentfordov dom od 1904. godine, pošto se "pčele" sele na novoizgrađeni Komjuniti stadion od predstojeće sezone.

Posle 116 godina - sjajan način za oproštaj. 

Brentford će u finalu plej-ofa igrati protiv boljeg iz dvomeča Fulama i Kardifa. Svonsi je imao 1:0 iz prvog duela, ali je Brentford uspeo da slavi sa 3:1 i plasira se u finale! Veliki uspeh.

Brentford je odradio odličan posao od samog starta kada je već do 15. minuta vodio sa 2:0. Strelci su bili - ko drugi do - Votkins, kao i Markondes u 11. i 15. minutu. Pa je domaćin već tada mogao mnogo lakše da igra.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a Brentford je u nastavku uspeo da podigne rezultat na sigurnu udaljenost kada je poveo sa 3:0 golo Mbuema u 46. minutu.

Henri je centrirao, a Mbeumo se našao na pravom mestu i iz voleja postavio rezultat 3:0 na semafor. Posle toga Svonsi nije imao šta da traži. Svonsi jeste došao do gola u 78. minutu, ali to je bilo sve pa je Brentford bukirao kartu za Vembli.

Imao je već Brentford veliku priliku da prvi put zaigra u Premijer ligi, kao i da se posle 77 godina nađe u najjačem rangu Engleske i da u njega ode direktnim putem, ali je posustao na samom kraju ligaškog dela Čempionšipa.

U finalu za plasman u Premijer ligu Brentford će 4. avgusta na Vembliju igrati protiv pobednika sutrašnjeg duela Fulama i Kardifa.

U prvoj utakmici Fulam je pobedio sa 2:0.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC