• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fulam nekako preživio, Mitar urlao sa tribina, Parker upozorava!

Autor Pavle Knežević

Moraće mnogo bolje Fulam u finalu

 Cempionsip-Fulam-Kardif-1-2-revans-polufinale-Aleksandar-Mitrovic-fudbal Izvor: Guliver, Clive Rose/Getty Images Europe

Fulam ide na Vembli, nekako. "Preživjeli" su "kotadžeri" bez povrijeđenog Aleksandra Mitrovića Kardif u revanšu polufinalabaraža za plasman u Premijer ligu, iako su strepili duže od 95 minuta.

Ekipa Skota Parkera je teškom mukom odbranila 2:0 iz prvog meča i u finišu utakmice ozbiljno se kockala sa plasmanom u finale.

Možda će vas zanimati

Fulam je u početku kontrolisao utakmicu i stvarao prilike, ali nije kontrolisao rezultat, da bi poslije ispustio sve konce iz ruku. Kardif je na kraju pobijedio 2:1, a dugo će žaliti za prilikom Roberta Glacela u petom minutu nadoknade vremena. Nijemac je dobro ušao iz drugog plana, ali je njegov udarac otišao preko gola Mareka Rodeka.

Na Vembliju ćemo 4. avgusta od 20.45 gledati derbi Zapadnog Londona, između Brentforda i Fulama, koji će direktno odlučiti o posljednjem učesniku Premijer lige.

Iako je Fulam veći klub od Brentforda, Parker je poslije meča priznao da će njegovom timu biti potrebno mnogo više hrabrosti i živaca za pobjedu u utorak.

"Bićenam potreban sastojak koji sam tek povremeno viđao večeras, a to je pravi mentalitet kada stvari krenu naopako. Tada tehnika i sve fudbalske kvalitete koje imate lete pravo kroz prozor. U fudbalskim utakmicama uvijek postoje trenuci koji nemaju ništa s taktikom, ništa s tehnikom, nego je sve u mentalitetu, pristupu i razumijevanju trenutka", analizirao je Parker.

Trener Fulama kaže da je tako bilo i protiv Kardifa.

"U tim trenucima shvatite da vam treba 'nešto za šta ćete da se uhvatite', a večeras je bio pravi primjer toga. U prvom poluvremenu su nas naše tehničke mogućnosti, forma, preciznost i taktika doveli u dobru poziciju. Ali, drugo nije imalo veze sa tim. A tada samo treba da uradite sve što treba da pobijedite. Sve u svemu, dobro je da smo u finalu, što je nevjerovatno dostignuće u ovoj rastegnutoj sezoni. Ovo nam je bila 48. utakmica. Cilj je ispunjen", rekao je Parker.

Na terenu nije bilo najboljeg strikelca Fulama i Čempionšipa Aleksandra Mitrovića, ali ekipa se nada da će biti spreman do utorka.

Mitar je, međutim, sve vrijeme navijao i bodrio svoj tim sa tribina.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC