• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan povlašćen, ali može na Milan i Rendžers: Zlatan i Džerard na putu

Autor Mladen Šolak

Crno-beli će kroz kvalifikacije za Ligu Evrope ići lakšom stazom, kao nosilac. Ipak, u slabijem "šeširu" takođe ima veoma zvučnih imena.

 Partizan povlašćen, ali može na Milan i Rendžers: Zlatan i Džerard na putu Izvor: MN PRESS

Partizan je prošle noći čuo dobre vest iz Švajcarske, gde mu je titula Jang Bojsa otvorila put ka poziciji povlašćenog u sve četiri runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

S obzirom na miran kraj prvenstva u švajcarskoj Superligi, bilo je nedeljama unazad izvesno šta će se dogoditi, pa su crno-beli bez kalkulisanja mogli da prate ko su im mogući protivnici u borbi za evropsku jesen.

Možda će vas zanimati

Uloga nosioca donosi timu iz Humske dobru okolnost da dobije timove iz lakšeg "šešira", ali to naravno ne isključuje oprez, jer i u među nepovlašćenima ima zaista ozbiljnih, velikih ekipa.

U drugom kolu kvalifikacija zasad je tim sa najvišim koeficijentom među nepovlašćenima danski Arhus, tu je i škotski Madervel, kao i klubovi iz regiona Osijek, Sutjeska, CSKA Sofija...

U trećem kolu crno-beli bi mogli da se sastanu za sada sa Rijekom, Fehervarom (Videoton), Dinamom iz Moskve, Hajdukom iz Splita, Zrinjskim...

Izvor: Tanjug/AP, Spada/LaPresse

U četvrtom i poslednjem kolu, za sada su u društvu potencijalnih Partizanovih rivala veliki Milan na čelu sa Zlatanom Ibrahimovićem, zatim Granada, AEK, Glazgov Rendžers, LASK, Maribor, Rozenborg, Hapoel Ber Ševa...

Crno-beli su značajnim koeficijentom (22.000) stali u društvo povlašćenih sve do poslednje faze. Uz njih, u istoj grupi nosilaca su za sada i Bazel, Sporting, Kopenhagen, PSV, Volfsburg, Sparta, APOEL, BATE Borisov, Galatasaraj i Malme.

Biće ovo još jedno uzbudljivo evropsko leto, a žreb za 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je za ponedeljak, 10. avgust.

Izvor: Guliver, Ian MacNicol/Getty Images Europe

Partizan će za teoretsko otklanjanje nedoumice oko svog "šešira" čekati i današnje finale FA kupa u kojem će se od 18.30 časova sastati Arsenal i Čelsi.

Pobeda "plavaca" bi otklonila bilo kakvu dilemu, mada ni trijumf Arsenala ne bi ozbiljno ugrozio crno-bele, jer imaju "jak" koeficijent iz prethodnih evropskih sezona. U slučaju da "tobdžije" slave, u Partizanu bi pratili završnice Lige šampiona i Lige Evrope, ali bez velike strepnje, jer je izvesno da će ići lakšim putem ka grupnoj fazi.

Pretkolo kvalifikacija zakazano je za 20. avgust, prva runda (u kojoj se Partizan uključuje) određena je za 27. avgust, druga za 17. septembar, treća za 24. septembar, a plej-of za 1. oktobar.

U svim kolima biće odigrana po jedna utakmica, a domaćin će biti određen žrebom. Naravno, utakmice će biti igrane pred praznim tribinama i to utorkom i sredom, za razliku od dosadašnje prakse da Liga Evrope bude igrana četvrtkom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC